Τα ζουζούνια θα ΄ρθουν πάλι να μου πάρουν το κεφάλι……..

Επόμενο αγαπημένο  θέμα των παιδιών που προέκυψε από το γεγονός ότι κάθε μέρα στο διάλειμμα μας έφερναν και ένα έντομο και μας ρωτούσαν για αυτό ήταν η γνωριμία με τα μικρά αυτά πλασματάκια που τα ονομάζουμε έντομα.

Η ερώτηση λοιπόν που προκάλεσε καταιγισμό ιδεών και χαμό στα τμήματα μας ήταν:

Ποιό έντομο θα ήθελες να γνωρίσουμε στην παρεούλα μας;;;;;;

Οι απαντήσεις βροχή, δεν προλαβαίναμε να σημειώνουμε ….Κυρία να πούμε για τα μυρμήγκια, τις πασχαλίτσες, τις μέλισσες , τις πεταλούδες , τα κουνούπια κλπ…κλπ…κλπ!!!!

Στρωθήκαμε λοιπόν όλοι μικροί, μεγάλοι και μαζέψαμε πληροφορίες για όσα έντομα μας ζητήθηκε αρχικά και για άλλα τόσα μη σας πω.

Και τα παιχνίδια ξεκίνησαν …..

Παίξαμε την αράχνη που ξεδιπλώνει τον ιστό της (κορδέλα) κρατάει την άκρη της κορδέλας ένα παιδί και μόλις βρίσκει έναν φίλο μένει ακίνητο κρατώντας την κορδέλα και δίνει το κουβαράκι σε άλλον που προχωρά και έτσι φτιάχνουμε τον ιστό της αράχνης!!!! Παίξαμε περνά-περνά η μέλισσα, τραγουδήσαμε το μια ωραία πεταλούδα και άλλα εντομοτραγουδάκια……

Κάναμε ομαδοποιήσεις εντόμων με κριτήρια όπως αριθμό ποδιών , φτερά αν έχουν ή όχι, ωφέλιμα ή βλαβερά, μοναχικά η έντομα ππου ζουν σε κοινωνίες κλπ

Παρατηρήσαμε έντομα με μεγεθυντικό φακό, ζωγραφίσαμε έντομα που μας έκαναν εντύπωση, μελετήσαμε την συμμετρία , είδαμε τον κύκλο ζωής της πεταλούδας, γνωρίσαμε την μάγια την μέλισσα  διαβάσαμε αρκετά εντομοπαραμύθια και φυσικά κατασκευάσαμε :

μελισσούλες

πεταλούδες

πασχαλίτσες

 

 

 

 

 

 

 

και αν δεν έφτανε το καλοκαίρι ακόμα σε εντομοπεριπέτειες θα βρισκόμασταν!!!!!!!