Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας ROBOPYL, θα συμμετέχει και φέτος, για 6η συνεχή χρονιά, στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά, που πραγματοποιείται  στη Θεσσαλονίκη στις  9 και 10 Φεβρουαρίου 2019. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε και εσείς μαζί μας.

 

Το FIRST LEGO League, που και για τη φετινή σχολική χρονιά 2018 – 2019 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, έχει τίτλο «Into Orbit » και προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο να μεταφερθούν με την ομάδα τους στο διάστημα, όπου και θα εξερευνήσουν, θα μάθουν, αλλά και θα βρουν λύσεις στο σύμπαν, σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του P r o j e c t. Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο R o b o t G a m e . Κατά την προετοιμασία αλλά και τη διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Ο φετινός διαγωνισμός περιλαμβάνει προκριματικούς αγώνες σε Αθήνα, Βόλο, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Κρήτη & Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν συνολικά, το 1/3 θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό στις 16-17 Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Ο προκριματικός της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο 9-10 Φεβρουαρίου 2019 στο περίπτερο 6 της Δ.Ε.Θ. Helexpo, όπου θα διαγωνιστούν και φέτος 48 ομάδες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, νησιωτική και ηπειρωτική, και θα πραγματευτούν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το διάστημα και τα μυστήριά του, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Περισσότερα εδώ

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 Περίπτερο 6, ΔΕΘ Helexpo 

Τελετή έναρξης: Σάββατο 10:00 π.μ. (διάρκεια διαγωνισμού: 09.00-18.00)

Τελετή λήξης: Κυριακή 13.00 μ.μ.(διάρκεια διαγωνισμού: 10.00-15.00)