Παίζοντας με λάχανα, κρεμμύδια, παντζάρια και κουρκουμά μπορείτε να βάψετε τα πασχαλινά αβγά. Αξίζει όμως να ξέρετε και τι ρόλο παίζει το ξίδι ή γιατί δεν πρέπει να προτιμήσετε τα έτοιμα προ-βαμμένα αβγά
![Αναζητώντας τα χαμένα χρώματα](http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//684EFA5F95A983339780278FCDA5FD9D.jpg)
Αβγά και Επιστήμη.
Γνωρίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ασπιρίνη για το βάψιμο των αβγών, κρεμμύδια, παντζάρια, κόκκινο λάχανο και κουρκουμά, πόσες ημέρες μάξιμουμ διατηρούνται… Δείτε μια βήμα προς βήμα περιγραφή της βαφικής επιχείρησης.
Καλές βαφές!
Υπάρχει λόγος να βάψουμε εμείς τα αβγά που θα καταναλώσουν αυτές τις ημέρες οι δικοί μας άνθρωποι ή θα προσφέρουμε στους δικούς μας φίλους. Διότι εκτός από την αιματηρή ταλαιπωρία των αμνών τις ημέρες του Πάσχα έχουμε και την αναίμακτη μεν αλλά οπωσδήποτε ταλαιπωρία των αβγών. Ιδιαίτερα τις εβδομάδες μετά την Ανάσταση. Τότε που πρέπει να καταναλωθούν όντας στο όριο για να θεωρηθούν ότι κανονικά είναι προς απόσυρση. Και ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα, όπως θα εξηγήσουμε, αν έχουν αγοραστεί όντας ήδη βαμμένα!