Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821 σύμφωνα με την εγκ. Αρ. Πρωτ. Φ.7/ΦΜ/ 36956/Δ1/08-03-2019. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο (08:00-08:15) και θα σχολάσουν στις 10:00. Παρακαλούμε όσοι/-ες μαθητές μαθητές/-τριες των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ επιθυμούν, να φέρουν λίγα λουλούδια για να τα καταθέσουμε στο Ηρώο των Πεσόντων ως ένδειξη σεβασμού. Οι μαθητές του Ολοήμερου θα αποχωρήσουν με τους υπόλοιπους μαθητές στις 10:00.

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 παρακαλούμε οι μαθητές/-τριες των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ να προσέλθουν στο σχολείο στις 09:30-09:45 για να συνοδεύσουμε τη σημαία του σχολείου μας στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας όπου θα ψαλεί η Δοξολογία. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Ηρώο των Πεσόντων όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων από φορείς της περιοχής και οι μαθητές/-τριες θα αποχωρήσουν από εκεί.

 

“Τα όρια στην παιδική ηλικία”-Ομιλία της ψυχολόγου κας Κακουδάκη Αλεξάνδρας

Με τη συμμετοχή πολλών γονέων του σχολείου μας έγινε η ομιλία της ψυχολόγου κας Κακουδάκη Αλεξάνδρας με θέμα “Τα όρια στην παιδική ηλικία” που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας . Μιλήσαμε για τα όρια μέσα στην οικογένεια και μεταξύ των παιδιών και των γονέων και την αξιωματικά ανώτερη ιεραρχική θέση των γονέων μέσα σε αυτή, ενώ μέσα από μία βιωματική άσκηση έγινε κατανοητό γιατί τα οριοθετημένα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένα παιδιά.

Προσπαθήσαμε στη συνέχεια να κατανοήσουμε το πόσο διαφορετικά είναι τα όρια σε κάθε οικογένεια και το ότι κάθε οικογένεια δημιουργεί τα δικά της σύμφωνα με τα βιώματα του κάθε γονέα και σύμφωνα με το πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο κινείται και αναπτύσσεται. Δώσαμε έμφαση και ενισχύσαμε τον γονεϊκό ρόλο τονίζοντας παράλληλα και την ευθύνη των γονέων να δημιουργήσουν κοινούς κανόνες και πορεία τουλάχιστον σε σχέση με τα παιδιά τους. Δόθηκαν πολλά παραδείγματα για το πώς προσεγγίζουμε ένα παιδί και πώς βάζουμε το όριο, τονίζοντας ότι θέλει πιο πολύ τρόπο και όχι πιο πολύ κόπο!

(περισσότερα…)