Άρση της μάσκας στα σχολεία από την Τετάρτη 1-6-2022

maska 2 1024x613 5 2

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ ΕΔΩ.

 

Το σχολείο μας στο πρόγραμμα “Ολυμπιακή Παιδεία-Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία”

IMG 20220516 083524

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» (16 έως 20 Μαΐου 2022) πήραν μέρος οι τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ του σχολείου μας. Το πρόγραμμα έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσους εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/-τριες της Ελλάδας στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πνεύμα του Ολυμπισμού. Βασική προτεραιότητα δίνεται στην ενσωμάτωση των αξιών του Ολυμπισμού, στην εδραίωση καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων εναρμονισμένων με τη σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση, συνδέοντας την θεωρία με την πράξη και τις αξίες των Αγώνων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές/-τριες συμμετείχαν στις παρακάτω δραστηριότητες:

Δευτέρα 16-5-2022: Ζωντανή σύνδεση με το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου οι μαθητές/-τριες γνώρισαν τα πιο σημαντικά εκθέματα του Μουσείου καθώς και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από στάδια. Επίσης αναλύθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά και η ιστορία των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Τρίτη17-5-2022: Ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας όπου οι μαθητές γνώρισαν τα βασικά στοιχεία της ιστορίας των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και των Αγώνων που διοργάνωσε η χώρα μας το 1896 αλλά και το 2004. Επίσης παρουσιάστηκε υλικό που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πέμπτη 19-5-2022: Ζωντανή σύνδεση με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας όπου τα παιδιά συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο ζωγραφικής της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας με τίτλο «Άπλωσε χρώματα αγάπης στις 5 Ηπείρους» με την καλλιτεχνική επιμέλεια της εικαστικού Ιωάννας Τσαχτσιρλή.

Παρασκευή 20-5-2022: Ζωντανή σύνδεση με τον Νάσο Γκαβέλα, Παραολυμπιονίκη Στίβου 100μ και Παγκόσμιο ρέκορντμαν, ο οποίος παρέδωσε μαθήματα ζωής.

Διδασκαλία Β’ Ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο

1

Σύμφωνα με την εγκ. αρ. πρωτ. Φ52/ 51416 /Δ1/6-5-2022, ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών/-τριών της ΣΤ΄ τάξης ότι, κατ’ εξαίρεση, όποιοι/ες έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από την Γερμανική (την οποία διδάχτηκαν στο Δημοτικό), δύνανται να υποβάλουν στο σχολείο μας αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 3η Ιουνίου 2022.

Διδασκαλία Β΄ Ξένης Γλώσσας στην Ε΄ τάξη το σχολ. έτος 2022-2023

Αγαπητοί γονείς των μαθητών/-τριών της Δ΄ τάξης,
σύμφωνα με την εγκ. Αρ. Πρ. Φ52/ 51416 /Δ1/06-5-2022, σας ενημερώνουμε ότι το επόμενο σχολ. έτος 2022-2023 οι μαθητές/-τριες της Ε΄τάξης θα διδαχτούν Γαλλικά ή Γερμανικά ως Β΄ Ξένη Γλώσσα με βάση την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης.
Για το λόγο αυτό, δώσαμε σήμερα στα παιδιά της Δ΄ τάξης δηλώσεις προτίμησης Β΄ Ξένης Γλώσσας την οποία πρέπει να συμπληρώσετε με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού σας (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέσετε στο σχολείο έως την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Συμμετοχή μαθητών/-τριών στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο

festival

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πρόκειται να διεξαχθούν τα παρακάτω εργαστήρια που αφορούν σε μαθητές Δημοτικού.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα  9 Μαΐου στις 10:00 π.μ.

 

Σάββατο 14/5/2022 (Δια ζώσης εργαστήρια στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου)               

  1. Εισαγωγή στη εκπαιδευτική ρομποτική με Lego Wedo 2.0 για μαθητές Α΄-Γ΄Δημοτικού (10:00-11:00)

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://forms.gle/q4CpNSdZHUTkQviG7

  1. “MUSICODING [Music & Coding] Προγραμματίζοντας Μουσική με το Sonic Pi” για μαθητές/τριες ΣΤ΄Δημοτικού (10:00-11:00, 11:15-12:15,12:30-13:30)

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://forms.gle/46RKPJvfwnkBMpMf6

  1. Αερομοντελισμός και Ψηφιακή Τεχνολογία – Συστήματα ελέγχου και σταθεροποίησης πτήσης γιαμαθητές/-τριες  Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού (110:00 π.μ. – 10:45 π.μ.  & 12:00 μ.μ. – 12:45 μ.μ.  )

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://tinyurl.com/aeromontelismos

  1. Μαγειρεύοντας με STEM για μαθητές/-τριες Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού (10:00-12:00)

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://forms.gle/HprnxyiHxziAdpAz8

  1. Κυνήγι Θησαυρού από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet4kids.gr) για μαθητές/τριες Δ’, Ε’, Στ’ τάξης του Δημοτικού. (11:00-12:00)

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://forms.gle/ZzWWdsuk4N3G1idg6

  1. Προγραμματίζοντας το Lego Wedo 2.0 με το Scratch για μαθητές/-τριες Δ΄-Στ΄Δημοτικού (12:30-14:00)

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://forms.gle/q4CpNSdZHUTkQviG7

 

Κυριακή 15/5/2022 (Εργαστήρια Εξ Αποστάσεως)         

1.«Scratchάροντας τη δημιουργία του Σύμπαντος» (10:00-13:00)

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://tinyurl.com/Scratch-ingUniverse2022

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα εργαστήρια στον σύνδεσμο

http://ira.digifest.info/p/11-festival-workshops.html

 

Στο χώρο θα λειτουργούν παράλληλα έκθεση με μαθητικές δημιουργίες καθώς και εκθέσεις από το Μουσείο Πληροφορικής, το ΕΛΜΕΠΑ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ανοικτές για το κοινό.

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολ. έτος 2022-2023

oloimero20

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 θα γίνονται δεκτές Αιτήσεις-Δηλώσεις γονέων/κηδεμόνων για την εγγραφή μαθητών/-τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολ. έτος 2022-2023. Τη σχετική Αίτηση-Δήλωση θα βρείτε ΕΔΩ.

 

Πρόγραμμα Ολοήμερου:

13:20-14:00 Διατροφική Αγωγή

14:00-14:15 Διάλειμμα

14:15-15:00 Μελέτη

15:00-15:15 Διάλειμμα

15:15-16:00 Πολιτιστικοί Όμιλοι Δραστηριοτήτων

 

Η αποχώρηση των μαθητών/-τριών από το Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται στις 16:00.

Ενδιάμεση αποχώρηση μπορεί να γίνει στις 15:00.