Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου η Β΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας και η Β’ τάξη του δημοτικού σχολείου Αιγείρας συναντήθηκαν και γνώρισαν τον τόπο τους στα πλαίσια του σχεδίου δράσης που πραγματοποιείται στο σχολείο με τίτλο “Γνωρίζω τον Τόπο μου”.
Τα παιδιά μετέβησαν με τις δασκάλες τους, Γιαννούλη Κατερίνα (1ου Δημοτικού Ακράτας ) και Σαράμπαλη Νίκη (δημοτικό σχολείο Αιγείρας ) και συνοδούς δασκάλες την κα Αγγελή Παναγιώτα και Αργυρούλα Κασνέτση, καθώς και τη διευθύντρια του σχολείου Αν. Ευσταθίου και Αγγελική Βανδώ ρου της Αιγείρας. Τα παιδιά πήγαν στο οινοποιείο Κροκιδά, όπου είδαν το καλαίσθητο μουσείο, παρακολουθήσαν την παραγωγή κρασιού, καθώς τα μηχανή ματα και τους χώρους του οινοποιείου και γνώρισαν τα προϊόντα του τόπου τους με ξεναγό τον ιδιοκτήτη.
Οι μαθητές αλληλεπίδρασαν, έπαιξαν και γνωρίστηκαν μεταξύ τους.
Εν συνεχεία, μετέβησαν στο Λαογραφικό μουσείο Παρ. Πλατάνου με τις κυρίες που είναι υπεύθυνες του μουσείου να μας ξεναγούν στους χώρους. Να αφηγούνται στα παιδιά την ιστορία πίσω από κάθε αντικείμενο καθώς και τη χρήση του, κάτι που προξένησε μεγάλο ενδιαφέρον στους μαθητές μας. Η επαφή αυτή των παιδιών με την παλιά εποχή αλλά με τον τρόπο ζωής τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν τον τόπο τους, τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής στα πιο παλιά χρόνια.
Τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί γνωρίστηκαν, διασκέδασαν, γνώρισαν τον τόπο τους βιωματικά. Ευχαριστούμε τον κ Γ. Κροκιδά, την Πρόεδρο του Συλλ. ΚΡΑΘΙΣ Παρ. Πλατάνου και την κ Ρούλα Σμυρνιώτη για τη φιλοξενία.
Τέτοιες δράσεις φέρνουν τα παιδιά και τους εκπ/κούς πιο κοντά, καλλιεργούν τη συνεργασία των σχολείων και ενδυναμώνουν τις σχέσεις τους.








