ΔΩΡΕΑ ‘ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΜΠΟΥΚΗ’

Δωρεά «Μαρίνα Παμπούκη»

Μια πολύ σημαντική δωρεά πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας για τη φετινή σχολική χρονιά. Ο κ. Γιώργος Ζωγραφάκης και η κόρη του Ελένη Ζωγραφάκη Παμπούκη  στη μνήμη της συζύγου του και μητέρας της, Μαρίνας Παμπούκη, που χάθηκε πρόωρα τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, δώρισαν έναν υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή στο τμήμα Ένταξης.

Παράλληλα, πατέρας και κόρη, έχουν την επιθυμία να προσφέρουν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής που θα υποστηρίζει και θα ενισχύει μαθητές- τριες που έχουν μαθησιακές δυσκολίες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η επιθυμία τους αυτή πηγάζει από την αγάπη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη περαιτέρω παιδαγωγικής στήριξης στο καθημερινό σχολικό πρόγραμμα.

Είναι πολύ συγκινητική και αξιέπαινη η βούλησή της οικογένειας της εκλιπούσης, γιατί κατόρθωσε να μεταφράσει τον πόνο από τον χαμό της νέας γυναίκας σε μια σπουδαία προσφορά  στο όνομά της, επιλέγοντας ένα δημόσιο σχολείο της επαρχίας και της πόλης καταγωγής της.

Το θέμα συζητήθηκε στον Σύλλογο Διδασκόντων και στο Σχολικό Συμβούλιο και έγινε αποδεκτή η προσφορά της οικογένειας στο σχολείο. Μια προσφορά ουσίας, που θα βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τις οικογένειές τους και φυσικά το σχολείο αφού αναλαμβάνει την αμοιβή του εκπαιδευτικού.

Η μαθητική κοινότητα του 1ου Ακράτας, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς ευχαριστούν τον κ.  Γιώργο και την κα. Ελένη  Ζωγραφάκη που προβαίνουν σε μια τέτοια δωρεά στη μνήμη της Ακρατινής Μαρίνας Παμπούκη. Ελπίζουμε τέτοιες δωρεές προς το δημόσιο σχολείο να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.