ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το 1ο δημοτικό σχολείο Ακράτας ιδρύθηκε το 1900. Πέρασαν γενιές παιδιών της Ακράτας και της ευρύτερης περιοχής από τις τάξεις κι «έμαθαν γράμματα». Τα τελευταία 23 χρόνια στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο (συστέγαση με νηπιαγωγείο στον ίδιο προαύλιο χώρο) στην πεδιάδα της Ακράτας. Είναι εξατάξιο. Τη φετινή σχολική χρονιά φοιτούν 97 μαθητές –τριες από την Ακράτα και τα γύρω χωριά. Σύνθημά μας είναι «Πρώτα ο Μαθητής». Όλες μας οι ενέργειες, ο σχεδιασμός και η σχολική καθημερινότητα εστιάζεται στις ανάγκες του παιδιού και σκοπεύει στη βελτίωση και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προτζέκτορες, παρέχοντας υψηλού επιπέδου μάθηση σε έναν κόσμο που εξελίσσεται συνεχώς. Το σχολείο μας έχει αίθουσα Αγγλικών, βιβλιοθήκη και αίθουσα εκδηλώσεων με γωνιά ειδικά διαμορφωμένη για το μάθημα της Μουσικής.

Έχει αθλητικές εγκαταστάσεις  (γήπεδο 5Χ5 και γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες) για την άθληση των μαθητών μας, μεγάλο προαύλιο με κήπο, παραδοσιακά φτιαγμένες βρύσες και δέντρα για σκίαση. Έχει ξεχωριστό συγκρότημα αιθουσών με το εργαστήρι ηλεκτρονικών υπολογιστών και το τμήμα ένταξης/ολοήμερο.

Έχει ξεχωριστό συγκρότημα για το νηπιαγωγείο.