7ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός “Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον”

Το 1ο Βραβείο απέσπασε η συμμετοχή του σχολείου μας στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον” στην κατηγορία “Μουσική σύνθεση”. Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ2 τάξης κατά τη διάρκεια ενός σχεδίου εργασίας για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Το τραγούδι μελοποίησε η μουσικός του σχολείου, Αναστασία Ρουβολή και το τραγούδησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης.

Τις ζωγραφιές της ψηφιακής δημιουργίας έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης.

https://1drv.ms/v/s!AuiLxnn_IQTTzXPL4Hkf60kcS9XN?e=5waskq

 

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 05 20 000634 Στιγμιότυπο οθόνης 2023 05 20 000526

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Σαρρούδη Ιωάννα, Αναστασία Ρουβολή.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

 

7ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός “Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον”

Το 1ο βραβείο απέσπασε η συμμετοχή του σχολείου μας στον 7ο Διεθνή Μαθητικό διαγωνισμό “Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον” στην κατηγορία εικαστικά έργα με το έργο που δημιούργησε η μαθήτρια της Στ΄2 τάξης Κολεσνίκοβα Ανδριάνα.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΥΟΣΜΟΣ 18ο ΔΗΜ ΣΤ2 ΚΟΛΕΣΝΙΚΟΒΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών και ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/ήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  σχολικών μονάδων δημόσιων και ιδιωτικών όλων των τύπων, γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

20230518 114344,

Θερμά συγχαρητήρια, Ανδριάνα!

 

Αγώνες αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ κλασσικού αθλητισμού

Την Παρασκευή 26 Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Στ΄τάξης συμμετείχαν  στην αθλητική συνάντηση κλασσικού αθλητισμού “τρέχω, ρίχνω και πηδώ, συμμετέχω όσο μπορώ” που πραγματοποιήθηκε  στο Δημοτικό Γήπεδο Ελευθερίου Κορδελιού. Την αθλητική συνάντηση διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής τεσσάρων δημοτικών σχολείων (6ο Διαπολιτισμικό Κορδελιού, 80 Κορδελιού, 2ο-18ο Ευόσμου.

Στόχος των αθλητικών συναντήσεων ήταν η πολλαπλή συμμετοχή των μαθητών/τριών σε αγωνιστικές συναντήσεις με άλλα σχολεία της κοινότητας στη διάρκεια της ημέρας των αγώνων. Επιπρόσθετα, η δράση αυτή συνέβαλε στη γνωριμία των μαθητών με συνομηλίκους τους και στην προετοιμασία τους για τη μετάβαση στο Γυμνάσιο.

Παίζοντας γαλλικά παιχνίδια

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του σχολείου μας “Δημιουργώ, παίζω και μαθαίνω στην αυλή του σχολείου μου” οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης ήρθαν σε επαφή με βιωματικό τρόπο με  παιχνίδια που παίζουν οι μικροί Γάλλοι μαθητές στο διάλειμμα . Έτσι, έπαιξαν α λα γαλλικά la tomate, le beret et l’ elastique. H  δράση έγινε στο μάθημα των γαλλικών και εμπλουτίζει τη δεύτερη ενότητα του επιλεγμένου σχολικού εγχειριδίου με τίτλο ” A la recreation”.Στιγμιότυπο οθόνης 2023 06 01 105142