ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ
Είναι γνωστό σε όλους το μοιραίο τροχαίο που συνέβη στις 28 Μαρτίου στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις νέοι άνθρωποι νεκροί, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 17χρονος.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας επίσης 17χρονος εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε αρχικά σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο οδηγός και τρεις συνεπιβάτες του, οι δύο από αυτούς 17 ετών και ο τρίτος 19, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο τέταρτος 17χρονος.
Μετά το πένθος για το τραγικό συμβάν έρχεται η ώρα του απολογισμού. Οι ευθύνες ανήκουν πρωτίστως και θα αποδοθούν εκτός από τα παιδιά, στους ενήλικους γονείς τους, αλλά πρέπει να αναζητηθούν και ευρύτερα σε μια κοινωνία που φαίνεται να αρνείται πεισματικά να προσαρμοστεί σε κανόνες.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και της «Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο» για την ενημέρωση των μαθητών,
– που έχουμε ξεκινήσει και στο σχολείο μας –
αλλά και των συμπολιτών μας για ασφαλέστερες πρακτικές στο οδικό δίκτυο,
σας παρουσιάζουμε δύο χρήσιμους οδηγούς με πολύτιμες συμβουλές για την
Χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Η καλή υγεία είναι προϋπόθεση, όχι μόνο για τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής μας, αλλά και για την ασφαλή οδήγηση και εν γένει τη σωστή συμπεριφορά στο δρόμο. Κάθε οδηγός ανεξαρτήτως οχήματος είναι καλό να εξετάζεται τακτικά αλλά και να γνωρίζει ποιες παθήσεις μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην ικανότητα οδήγησης ώστε να προλαμβάνει τον κίνδυνο εμπλοκής ή πρόκλησης μιας σύγκρουσης.
Το κινητό τηλέφωνο επίσης μας αποσπά την προσοχή, όταν οδηγούμε και προκαλεί ατυχήματα. Κάνοντας χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, όπως επίσης και του πλοηγού ή το να ψάχνουμε μουσική, να γευματίζουμε και να συνομιλούμε έντονα με τους συνεπιβάτες, ενέχουν μεγάλο ρίσκο.
Με ένα κλικ μπορούμε να σώσουμε μια ζωή!