Καλωσόρισμα

Καλωσορίσατε στο 13ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

Η διεύθυνσή μας είναι: Πρέσπας και Πελοπίδα, 12136 Περιστέρι

Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο (φαξ): 2130433123.  210 5712311

Ηλ. ταχυδρομείο: mail@13dim-perist.att.sch.gr

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΣΠΑ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΠ 5000035

Δημιουργικές δραστηριότητες της τάξης του Β1 για την μόλυνση των θαλασσών και την προστασία των απειλούμενων ειδών

Η ενσυναίσθηση των παιδιών του δημοτικού αναδύεται όταν συζητούν για τη μόλυνση των θαλασσών και την προστασία των απειλούμενων ειδών. Συνειδητοποιούν πώς οι δράσεις τους επηρεάζουν το περιβάλλον και μαθαίνουν να το σέβονται. Με δημιουργικές δραστηριότητες, όπως σχέδια και παιχνίδια, εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον των θαλασσών και των πλασμάτων που ζουν εκεί. Μέσα από εκπαιδευτικές εμπειρίες, αναπτύσσουν την αίσθηση της ευθύνης τους και ενισχύουν την προσήλωσή τους στην περιβαλλοντική προστασία. Έτσι, λοιπόν, αφού αφιερώσαμε 2 διδακτικές ώρες στη συζήτηση αναφορικά με τη μόλυνση των ακτών και των θαλασσών, παρουσιάστηκαν βίντεο στα παιδιά σχετικά με την προστασία των θαλάσσιων ειδών υπό εξαφάνιση και μετά από όλα αυτά, οι μικροί θαλάσσιοι επιστήμονες ανέλαβαν δράση με σκοπό την κατασκευή εικονικού ενυδρείου, το οποίο κοσμεί πλέον την τάξη του Β1. Εικόνες επισυνάπτονται παρακάτω.IMG 7679 IMG 7678

Επίσκεψη επαγγελματιών υγείας στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2024 κλιμάκιο της 2ης ΤΟΜΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ επισκέφθηκε το σχολείο μας  ομάδα επαγγελματιών υγείας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε οδοντιατρικός έλεγχος των μαθητών/τριών της Β τάξης Δημοτικού από την οδοντίατρο κυρία Ιγνατιάδη Παρθενόπη και ενημέρωση με θέμα:

  1. “Γερά δόντια” από την επισκέπτρια Υγείας κ. Κουρσάρη Καλλιόπη  στους μαθητές των Β1 και Β2 τάξεων
  2. “Πρόληψη ατυχημάτων” από την νοσηλεύτρια κ.  Οικονόμου Θέμις στους μαθητές των Δ1 και Δ2 τάξεων στο πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων προληπτικού χαρακτήρα σε μαθητές σχολικών μονάδων και αναγνωρίζοντας ότι η πρόληψη είναι σημαντικότερη από την αντιμετώπιση.

Ευχαριστούμε πολύ το κλιμάκιο και ευχόμαστε μια μακρά συνεργασία.

Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

20240212 100632Ένα ποίημα που έφτιαξαν οι μαθητές της Πρωινής Ζώνης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.Η εικονογράφηση του ποιήματος έγινε από τους μαθητές της Στ τάξης με την εικαστικό κ.Μαλτέζου Μαρίνα (Οι πίνακες είναι εμπνευσμένοι από το έργο του ζωγράφου Paul Klee)

              Η γλώσσα μας

Μ΄ ένα νήμα μας ενώνει,

παρελθόν και μέλλον ανταμώνει.

Μπαλόνια πετάνε στον ουρανό ψηλά,

λέξεις ταξιδεύουν στου κόσμου τη μιλιά.

Ελληνικά μιλάμε από πολύ παλιά,

η γλώσσα μας είν΄ η μήτρα

Που γεννάει πολλά παιδιά.

Ελληνική είν΄ ο ήλιος,

που φως χαρίζει παντού.

Απ΄ τον Πλάτωνα στον Ελύτη

Ταξίδεψε κι αλλού….

 

20240212 101240

Προσφορά βασιλόπιτων στο σχολείο μας

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά βασιλόπιτων στους μαθητές του σχολείου μας.Καλή χρονιά!!!Λήψη αρχείου

 

IMG 20240129 085933 2

Πρόσκληση για την Γιορτή των Τριών Ιεραρχών

 

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης του σχολείου μας υπό την επιμέλεια του μουσικού μας κ. Δημητριάδη  Δημητρίου.

   Ακούστε την ηχογράφηση

ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Ευχαριστήρια επιστολή

Την Παρασκευή 19-01 μας παρέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς γραφειακό εξοπλισμό για την Βιβλιοθήκη,την αίθουσα υπολογιστών και τις αίθουσες του σχολείου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος γονέων συνεργάστηκε για την πραγματοποίηση του αιτήματός  μας και την ολοκλήρωση της  παράδοσης του εξοπλισμού.

Ευχαριστούμε θερμά την Τράπεζα Πειραιώς για την δωρεά και όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής.

Μέσα από τη συνεργασία προσδοκούμε για την όσο δυνατό ποιοτικότερη παροχή εκπαίδευσης στους μαθητές μας.

Εορτασμός Αγίου Αντωνίου – Ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου

 

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 το σχολείο μας θα είναι κλειστό, λόγω του εορτασμού του Αγίου Αντωνίου, Πολιούχου του Περιστερίου.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου