2020 – 2021

25 Ιούνιος 2021

Μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά τελείωσε σήμερα με την απονομή των αναμνηστικών στα παιδιά των δύο τμημάτων.

Δάσκαλος για μία μέρα

22 Ιούνιος 2021

Κάθε παιδί γίνεται δάσκαλος  για μία μέρα. Παρουσιάζει ένα θέμα της προτίμησής του και διαμορφώνει το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου όπως θέλει, βοηθά τα παιδιά όπου χρειάζεται ακόμα και στην επίλυση των διαφωνιών μεταξύ τους.

Και η δασκάλα τί κάνει; Γίνεται μαθήτρια και ακολουθεί το πρόγραμμα μαζί με τα άλλα παιδιά.

Την αρχή την έκανε η Βασιλική Θεοδώρα, η οποία έφερε δυο διαδραστικές φιγούρες. Βάζοντάς τες επάνω στο ηχείο ακούσαμε δυο κλασικά παραμύθια, ΄΄το αηδόνι του αυτοκράτορα΄΄ και το ΄΄Χάσελ και Γκρέτελ΄΄. Μας έκανε ζωγραφική και μαθηματικά, παίξαμε και ήταν εξαιρετικά ήρεμη και βοηθητική με τα παιδιά που χρειαζόταν βοήθεια.

Συγχαρητήρια Βασιλική Θεοδώρα!!!

Ο Γιώργος μας μίλησε για τα ζώα της θάλασσας και μας έδειξε ένα σχετικό βιβλίο. Μας έμαθε να ζωγραφίζουμε ψάρια, χταπόδια και φάλαινες.  Παίξαμε τους μικρούς ψαράδες και οργάνωσε παιχνίδια στην αυλή.

Ως δάσκαλος ήταν εξαιρετικός, κυρίως με τις συμβουλές του και την ήρεμη στάση του.
 Συγχαρητήρια Γιώργο!!!
Η Ραφαηλία μας μίλησε για τους μονόκερους. Όμως είχε ετοιμάσει και ζωγραφιές Spider-Man για τα αγόρια, που πολύ το χάρηκαν.

Ως δασκάλα ήταν υποστηρικτική με τα παιδιά που δεν τα κατάφερναν πολύ στην ζωγραφική του μονόκερου και τα  επιβράβευε. Στο τέλος μας είπε ότι της άρεσε ο ρόλος της δασκάλας, αλλά της φάνηκε λίγο δύσκολος.  Ήταν όμως μια καταπληκτική δασκάλα.
Συγχαρητήρια Ραφαηλία!!!
Ο Ματέο μας έμαθε να φτιάχνουμε ρομπότ. Μιλήσαμε γι΄αυτά και γίναμε ρομπότ. Συγχαρητήρια Ματέο !!! Σ΄ευχαριστούμε για όσα μας έμαθες.
Ο Βλάσης ήθελε να μιλήσουμε για τις διακοπές μας. Μας έθεσε όμως και έναν προβληματισμό: τι θα γινόταν αν εκεί που κάναμε μπάνιο άρχιζε να βρέχει και να ρίχνει κεραυνούς; Ως δάσκαλος έθετε πολλούς προβληματισμούς και μας παρότρυνε να βρούμε λύσεις. Συγχαρητήρια Βλάση!!!

Ο Παναγιώτης μας μίλησε για τον »πόλεμο των άστρων» . Μας έμαθε να φτιάχνουμε φωτόσπαθα και ειδικές μάσκες. Με τη φαντασία μας πήγαμε σε κόσμους  που δεν γνωρίζαμε. Σ΄ευχαριστούμε Παναγιώτη!!!

 

Η Μαρία Λυδία μας μίλησε για την αγάπη. Τα παιδιά μίλησαν για αυτά που αγαπούν, πρόσωπα, ζώα, αντικείμενα, στιγμές και τα ζωγράφισαν. Τέλος η Μαρία Λυδία μας αφηγήθηκε την ιστορία της »μικρής γοργόνας», μια ιστορία αγάπης όπως μας είπε. Συγχαρητήρια Μαρία Λυδία !!! Έγινες αγαπημένη μας δασκάλα.

 

 

 

Ο Χρυσόστομος μας παρουσίασε τα αυτοκίνητα. Ο ίδιος έχει μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων και ξέρει όλες τις μάρκες όπως μας είπε. Μιλήσαμε για τις κατηγορίες αυτοκινήτων και το πόσο χρήσιμα είναι στη ζωή μας. Τέλος έδωσε στα παιδιά από ένα αυτοκίνητο και εκείνα δημιούργησαν τον χώρο στον οποίο θα λειτουργούσε.

Συγχαρητήρια Χρυσόστομε!!! Μας εντυπωσίασες! 

 

 

 

 Ο Βαγγέλης μας παρουσίασε τα λιοντάρια. Συζητήσαμε για τις συνήθειες και τη ζωή των λιονταριών, διαβάσαμε την ιστορία »το λιοντάρι και το ποντίκι» και βέβαια ζωγραφίσαμε λιοντάρια. Μπράβο Βαγγέλη ήσουν πολύ καλός δάσκαλος!!!  

Η Μαγδαληνή μας παρουσίασε την νεράιδα των δοντιών. Είχε ετοιμάσει ζωγραφιές, άλλες για τα αγόρια και άλλες για τα κορίτσια. Ετοίμασε επίσης έναν πίνακα για τις τροφές που ωφελούν ή χαλάνε τα δόντια και μοίρασε ένα σχετικό φύλλο εργασίας.

Τέλος έφερε να δούμε  ένα dvd με τίτλο »η νεράιδα των δοντιών» .

Συγχαρητήρια Μαγδαληνή!!! Η παρουσίασή σου ήταν υποδειγματική, μιας πραγματικής δασκάλας.

Η Δανάη με αφορμή το φόρεμά της, μας μίλησε για τις γάτες. Αναρωτηθήκαμε μέσα από τη συζήτηση γιατί τα σκυλιά κυνηγούν τις γάτες και βρήκαμε την απάντηση σε μια ιστορία. Ζωγραφίσαμε πολλές γάτες και παίξαμε το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού. Συγχαρητήρια Δανάη!!!

 

 

 

Ο Σταμάτης μας μίλησε για ένα φανταστικό ρολόι, χωρίς αριθμούς, που μπορεί να βρεθεί στον βυθό της θάλασσας και να τρομάξει τους καρχαρίες. Μας το σχεδίασε, μας ζήτησε να το ζωγραφίσουμε …

… και μας έδωσε πολύ χρόνο για παιχνίδι. Συγχαρητήρια Σταμάτη!!!

 

 

Η Μαριαλένα μας παρουσίασε τα αγαπημένα της ζώα, τα  λαγουδάκια. Το ντύσιμό της εκείνη την ημέρα ήταν εμπνευσμένο από το θέμα που είχε διαλέξει να παρουσιάσει. Μιλήσαμε για τα τόσο γλυκά ζωάκια, τα ζωγραφίσαμε και παίξαμε το παιχνίδι »λαγοί στο δάσος». Συγχαρητήρια Μαριαλένα!!! Είσαι μια γλυκιά δασκάλα.

Το βιβλίο του εαυτού μου

21 Ιούνιος 2021

»Το βιβλίο του εαυτού μου» είναι ένα βιβλίο που ετοιμάζουν τα παιδιά για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους.

Εκεί καταγράφουν – ζωγραφίζουν, τις συνήθειες τους, τους φόβους τους, τα πράγματα που αγαπούν, τις λαχταριστές στιγμές τους από το νηπιαγωγείο, τους φίλους τους, τα ταλέντα τους, τα όνειρά τους.

Τα πορτρέτα μας

30 Μάιος 2021

Τα παιδιά ζωγράφισαν τον εαυτό τους με τέμπερες, νερομπογιές και μαρκαδόρους.

Ονειρεύομαι να . . .

27 Μάιος 2021

Μπορώ να γίνω αυτό που ονειρεύομαι ,γιατί οι στόχοι δίνουν νόημα και χρώμα στη ζωή μας, διότι οι στόχοι και τα όνειρα μας, μας κάνουν ευτυχισμένους και μας εξελίσσουν σαν ανθρώπους. Τα παιδιά μπορούν και πρέπει να ονειρεύονται μεγάλα πράγματα, ακόμα κι αν εμάς, μας φαίνονται παράλογα.

Τα παιδιά ζωγράφισαν ένα από τα όνειρά τους.

Το ταλέντο μου είναι…

23 Μάιος 2021

Ο κάθε άνθρωπος έχει αυτό που ονομάζουμε το «δυνατό σημείο» του σε έναν ή περισσότερους τομείς. Το ότι κάποιος έχει ταλέντο σε έναν τομέα δε σημαίνει ότι έχει ταλέντο παντού. Όλοι μας, υπερτερούμε σε κάποιους τομείς αλλά αντίστοιχα υστερούμε σε κάποιους άλλους. Όμως τα παιδιά τι πιστεύουν για τον εαυτό τους; Ποιο είναι το δυνατό τους σημείο… το ταλέντο τους;

Τα παιδιά συζήτησαν και ζωγράφισαν τα ταλέντα τους.

Ο κύκλος της ευγνωμοσύνης

22 Μάιος 2021

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα συναίσθημα και εκφράζει το «ευχαριστώ» του ανθρώπου, σε όσα έχει. Η ευγνωμοσύνη, πέρα από το ότι μπορεί να συνδεθεί με το συναίσθημα της χαράς την ώρα που βιώνεται, έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη στα άτομα. Συνδέεται με μεγαλύτερη ψυχική ευεξία, και κατ’ επέκταση με χαμηλότερα ποσοστά ψυχικών διαταραχών και προβλημάτων συμπεριφοράς.  Επίσης, η ευγνωμοσύνη σχετίζεται με θετικές κοινωνικές συμπεριφορές, υψηλή ποιότητα κοινωνικών σχέσεων και κοινωνική ενσωμάτωση, τα οποία οδηγούν και σε μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή. Τέλος, τα παιδιά που βιώνουν ευγνωμοσύνη φαίνεται να είναι πιο ικανοποιημένα και από το σχολείο και να πετυχαίνουν ακαδημαϊκά.

Τα παιδιά σ΄ έναν κύκλο  ζωγραφίζουν 3 πράγματα (μετά από σχετική συζήτηση) που αγαπούν και  τους κάνουν χαρούμενα (είναι ευγνώμονες ).

Μικροί στόχοι… μεγάλες επιτυχίες

22 Μάιος 2021

Στοχοθέτηση: Η ικανότητα να θέτει ένα παιδί στόχους και βήμα – βήμα να τους κατακτά είναι πολύ σημαντική, την οποία είναι καλό να καλλιεργεί σε καθημερινή βάση, ήδη από την πιο μικρή ηλικία. Να σχεδιάζει δηλαδή μικρά βήματα, προκειμένου να εκπληρώσει μια επιθυμία του. Δεν έχει σημασία αν αυτό που θα βάλει σαν στόχο είναι μικρό ή μεγάλο. Σημασία έχει η διαδικασία, τα μικρά βήματα προς αυτό, η αναθεώρηση (είναι τα βήματά μου σωστά; Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι; ) και η επιβράβευση στην πορεία.

Κάθε παιδί μας λέει, έναν μικρό στόχο που θέλει να κατακτήσει μέσα στην εβδομάδα, στο νηπιαγωγείο μας. Σκέφτεται και αποφασίζει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για να τον κατακτήσει. Στο τέλος παίρνει μια μικρή επιβράβευση.

 

Τον φόβο μου τον λένε…

21 Μάιος 2021

Το συναίσθημα του φόβου είναι ένα έντονο συναίσθημα, για τα παιδιά και η διαχείριση του (εκλογίκευσή του) δύσκολη. Αφού συζητήσαμε για τους φόβους μας αποφασίσαμε να παίξουμε λίγο μαζί τους. Ζήτησα από τα παιδιά να οπτικοποιήσουν τον φόβο τους, δηλαδή να τον ζωγραφίσουν.

Αν ο φόβος ήταν ένα πλασματάκι αστείο, τι σχήμα θα είχε; Τι χρώμα; Πώς θα ήταν; Ποιό θα ήταν το όνομά του; (ζητάμε αστεία ονόματα )

Κάθε φορά που φοβάσαι σκέψου το όνομα και τη μορφή του φόβου σου. Φοβάσαι ακόμα τόσο πολύ; Μίλησέ του. -Γειά σου … σ΄ ευχαριστώ που ήρθες… και μην ανησυχείς… όλα θα πάνε καλά!

Σύνδεσμοι

Διαχείριση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων