Ιαν 03 2011

Η Wikipedia μένει καθαρή από διαφημίσεις

Συντάκτης: κάτω από Νέα και με ετικέτα:

Εάν επισκεφτήκατε τη Wikipedia έστω και μία φορά τον τελευταίο καιρό, δεν μπορεί να μην προσέξατε το μήνυμα του ιδρυτή της, Jimmy Wales, που ενθάρρυνε τους χρήστες να πραγματοποιήσουν δωρεά ενός οποιουδήποτε ποσού ώστε να αποφευχθεί η προσθήκη διαφημίσεων στον ιστοχώρο. Η κίνηση τελικά απέφερε καρπούς καθώς συγκεντρώθηκαν πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια, εξασφαλίζοντας πως η Wikipedia θα παραμείνει καθαρή από διαφημίσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Wikimedia, του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της Wikipedia, μέσα σε 50 μέρες, μισό εκατομμύριο δωρητές από 140 χώρες κατέθεσαν κατά μέσο όρο από 22 δολάρια ο καθένας.

Αποδεικνύεται έτσι πως το προσωπικό κάλεσμα του Jimmy Wales ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένο, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 7,5 φορές περισσότερα χρήματα από όσα συγκέντρωσαν μαζί οι τρεις προηγούμενες καμπάνιες που είχαν δημιουργηθεί για τον ίδιο σκοπό. Μετά τη συγκέντρωση των $16 εκατομμυρίων, που αποτελούσε το ποσό που είχε τεθεί ως στόχος, το κάλεσμα του Wales έχει αντικατασταθεί από ευχαριστήριο μήνυμα που αναμένεται να αφαιρεθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Έτσι η Wikipedia, που στις 15 Ιανουαρίου κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας, παραμένει ο μοναδικός από τους 10 δημοφιλέστερους ιστοχώρους του κόσμου που δεν προβάλλει διαφημίσεις αλλά συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές.

Πηγή: freeweird

22 απαντήσεις μέχρι τώρα




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *