Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Μάρτιος 28, 2021
από tsomokou
0 σχόλια

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

Στο πλαίσιο του ASPnet Schools της Unesco, Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της Unesco, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση στις 22 Μαρτίου 2021 στις 11:30 για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων. Θεσμοθετημένη ημέρα είναι η 21η Μαρτίου.

Για την εορτή εργάστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α2 του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας, μαθήτριες του προσκεκλημένου Αριστοτελείου Κολλεγίου και πρόσφυγες μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων της Χαλκίδας με μήνυμά τους για την ημέρα αυτή και για τις προσδοκίες, τα όνειρά τους.

Ακολουθεί το «Λεύκωμα» με το υλικό της εορτής, το βίντεο με τα «Μαθητικά Μηνύματα» των προσφύγων μαθητών των Γυμνασίων της Χαλκίδας και το δελτίο τύπου.

«Μια αλλαγή πρόκειται να έρθει….», «A change is gonna come…» είναι η ευχή, προσδοκία και δέσμευση όλων μας.

Λεύκωμα: 21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

 

«Μαθητικά Μηνύματα»  προσφύγων μαθητών των Γυμνασίων της ΧαλκίδαςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

 

Μάρτιος 13, 2021
από tsomokou
0 σχόλια

ΕΚΠΑ: εκπαιδευτικό υλικό από μεταπτυχιακό τους πρόγραμμα

Δημοκρατική Παιδεία

 

Η Δημοκρατική Παιδεία είναι ένα διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ποικίλο, ενδιαφέρον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ και υλικό ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

 

Μάρτιος 7, 2021
από tsomokou
0 σχόλια

Vannevar Bush – Memex

Vannevar Bush

American engineer

Vannevar Bush, (born March 11, 1890, Everett, Mass., U.S.—died June 28, 1974, Belmont, Mass.), American electrical engineer and administrator who developed the Differential Analyzer and oversaw government mobilization of scientific research during World War II.

Bush is … remembered as a prophet in another field, computer science. In a 1945 article entitled “As We May Think,” published in the Atlantic Monthly, Bush proposed a device that he called the Memex—an indexed, archival, microfilm machine for cross-referencing and retrieving information. For Bush, this article was an extension of his work in analog computing and microfilm technology. To the modern reader it portends the creation of hypertext and the World Wide Web.

 

Dennis, M. Aaron (2020, June 24). Vannevar Bush. Encyclopedia Britannica. https://www.britannica.com/biography/Vannevar-Bush

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων