ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Γράφει η Μαίρη Λιάκου, ψυχολόγος

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχολική και Κοινωνική Ζωή»,  κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014, υλοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 9ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας.
Στα πλαίσια των δράσεων αυτών έγινε βιωματική προσέγγιση και επεξεργασία διαφόρων θεμάτων, όπως για παράδειγμα τα συναισθήματα, ο εκφοβισμός στο σχολείο, η φιλία κ.α.
Από όλη αυτή τη συνεργασία προέκυψαν πολύ ενδιαφέροντα και ουσιαστικά πράγματα. Παρατίθενται ορισμένες από τις δουλειές των παιδιών.

Η ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

 

ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

 

ΧΕΡΙΑ

 

ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΙΛΙΑΣ

Οι ζωγραφιές των παιδιών που παραβάλλονται ενδιάμεσα, επιλέχτηκαν σύμφωνα με το περιεχόμενό τους, που τυχαία, ταίριαζε με τις διάφορες θεματικές.

Ευχαριστώ τον διευθυντή του 9ου Δ.Σ. Λάρισας κ. Βασίλη Ζωγράφο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  του σχολείου, που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση αυτών των δράσεων. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τις εξαιρετικές δουλειές που παρουσίασαν στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας!! Επίσης, ευχαριστώ την εκπαιδευτικό Άννα Κανιά για την παρότρυνσή της να δημοσιευτεί αυτή η δουλειά, καθώς και την εκπαιδευτικό Γεωργία Καρακούλα, πληροφορικό, για την πολύτιμη βοήθειά της στη δημοσίευση αυτού του αρχείου στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Μαίρη Λιάκου, ψυχολόγος
Λάρισα, Ιούνιος 2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *