Βραβείο για το επιτραπέζιο παιχνίδι Καλλιτεχνάκια!

Το επιτραπέζιο παιχνίδι Καλλιτεχνάκια έλαβε το Βραβείο, στην κατηγορία Ειδική Αγωγή, στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι!»

Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων που έχει σαν στόχο οι παίκτες, ατομικά ή σε ομάδες, να γνωρίσουν, διασκεδάζοντας, την ιστορία της Τέχνης και πιο συγκεκριμένα της Μουσικής και των Εικαστικών. Το παιχνίδι δημιούργησαν οι μαθητές/τριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών: Κατερίνα Ζερβού (Εικαστικά) & Δανάη Μαρίνου (Μουσική). Η δημιουργία παιχνιδιού από τους μαθητές αυξάνει το ενδιαφέρον για το μάθημα, ενισχύει το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα και τους δεσμούς μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, προάγοντας τη δημιουργικότητα σε νέες κατευθύνσεις.

Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, σε συνεργασία με την Ομάδα Εκπαιδευτικών για τον Διαγωνισμό ScratchGame, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 148 από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο! Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα (βραβεία και μνείες) των Κριτικών Επιτροπών με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης (πρωτοτυπία της ιδέας του παιχνιδιού, αρτιότητα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση, εκπαιδευτική διάσταση και συμβατότητα με το μαθησιακό περιεχόμενο, συνδυασμός διασκέδασης και μάθησης, ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών σε όλα τα στάδια δημιουργίας, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τη βαθμίδα εκπαίδευσης) στον παρακάτω σύνδεσμο.

Τα βραβεία του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού «Το μάθημα…παιχνίδι»  

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση