Αρχική » 2022 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2022

Δειγματική Διδασκαλία στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών Τρίτη 15-11-2022 09:00

Πρόσκληση

Σας γνωρίζουμε ότι την

Τρίτη 15/11/2022, 2η ώρα   09:00-09:45 π.μ. 

στο Τμήμα Γ3 του Πρότυπου Γυμνασίου Πατρών (Λάγγουρα),
Αρακύνθου 7, Πάτρα 262 26 http://gym-peir-patras.ach.sch.gr,

θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη – συντονισμό μας, δειγματική διδασκαλία  από τον συνάδελφο,  εκπαιδευτικό κ. Νικόλαο Μπακόπουλο με θέμα “Υποπρογραμμάτα με υποστήριξη ρομποτικής για τη διδασκαλία της θεματική ενότητας: 1.2 Προγραμματισμός- 1.2.5 Σχεδιασμός και ανάπτυξη προγραμμάτων – Δημιουργία  υποπρογραμμάτων που καλούνται από προγράμματα, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του νέου προγράμματος σπουδων του μαθήματος της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.

Θα ακολουθήσει  (την 3η & 4η ώρα, 09:55-11:35)  συζήτηση – αναστοχασμός επί της Δειγματικής Διδασκαλίας και  συζήτηση για τη διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο και το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών.

Αυτή τη δειγματική διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα και προσκαλούνται να παρακολουθήσουν από οκτώ (8) έως δέκα (10) εκπαιδευτικοί Πληροφορικής από Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας που το επιθυμούν. Θα προτιμηθούν – επιλεγούν Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής (ΠΕ86) από τα πιο κοντινά (προς το Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών) Γυμνάσια,  οι οποίοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον με  Ε-mail (papspyr@gmail.com) στον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ86) Δυτικής Ελλάδας έως την Πέμπτη 10/11/2022.

Η πρόσκληση προς τα σχολεία – επιλεγέντες θα γίνει έγγραφο μας την Παρασκευή 11/11/2022.

Ενημερωτική Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών ΠΕ86 ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Δυτικής Ελλάδας

Πρόσκληση | Παρουσιολόγιο | Τράπεζα θεμάτων

Σύγχρονη εξ αποστάσεως ενημερωτική –  επιμορφωτική συνάντηση εργασίας για Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής ΠΕ86 & ΠΕ86.50 οι οποίοι διδάσκουν των Επαγγελματικών Λυκείων και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. που διδάσκουν τα γραπτώς Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα και με Τράπεζα Θεμάτων μαθήματα, Σχολικών Μονάδων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας *,  για τη Διδασκαλία των Μαθημάτων, Πορεία Ύλης και  την Τράπεζα Θεμάτων, τη

Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2022

Α. ΕΠΑΛ & ΕΝΕΕΓΥΛ ώρες 09:00-11.00 (ώρα προσέλευσης 08:45-09:00)

Β. ΓΕΛ ώρες 11:30-13.30 (ώρα προσέλευσης 11:15-11:30)

στην ψηφιακή αίθουσα:  https://minedu-secondary.webex.com/join/papadakis

* Το σεμινάριο συντονίζεται από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και γίνεται με τη συνδιοργάνωση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Πληροφορικής (ΠΕ86) των  1ου και 2ου ΠΕ.ΚΕ.Σ. Νοτίου Αιγαίου Δρ. Κωνσταντίνου Ζέρβα ,  5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής Δρ. Σταύρου Κωτσάκη, και ΠΕ.ΚΕ.Σ. Δυτικής Ελλάδας Δρ. Σπυρίδωνα Παπαδάκη και για τους εκπαιδευτικούς επιστημονικής ευθύνης του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και του 1ου και 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

 

22 11 07 ΕΠΑΛ ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

22 11 07 ΓΕΛ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΓΕΛ 2022-23 ΥΛΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ – ΥΛΙΚΟ

Οδηγίες Μαθημάτων Συγκεντωτικά στη ΔΔΕ Φλώρινας

https://dide-new.flo.sch.gr/category/odigies-didaskalias-mathimaton/

Ιστολόγιο του Αλέξη Μαρούδα, εκπ/κού Πληροφορικής στο ΓΕΛ Λεχαινών: https://lyklec.mysch.gr/thePan.php (έχει συμπεριληφθεί εκεί και η δουλειά του κ Κολόμβου)

14th Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση 14th CIE2022 )

events.di.ionio.gr/cie/

  •  Πρόγραμμα Συνεδρίου (με συνδέσεις εισόδου), Ομιλίες, Εργαστήρια ( εδώ)

 Οδηγίες σύνδεσης & παρακολούθησης, βεβαιώσεις ( εδώ ) Η παρακολούθηση, καθώς και οι e-βεβαιώσεις παρακολούθησης είναι δωρεάν.

CIE2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άξονες του Συνεδρίου

  • Πληροφορική στην Εκπαίδευση (Καινοτόμες προτάσεις ή/και πρακτικές στη θεωρητική και εφαρμοσμένη επιστήμη της Πληροφορικής καθώς και διεπιστημονικές προσεγγίσεις, όπως STEM, Physical Computing, Ρομποτική κ.ά. με ένταξη υλικού/hardware και λογισμικού/software)
  • ΤΠΕ στην ΕκπαίδευσηΚαινοτομία (Εκπαιδευτικές Καινοτόμες προτάσεις ή/και πρακτικές με χρήση ψηφιακών τεχνολογιών σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα και διεπιστημονικές προσεγγίσεις με ένταξη υλικού/hardware και λογισμικού/software)
  • Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Ψηφιακές Τεχνολογίες

Απευθύνεται:

  • σε εκπαιδευτικούς και ερευνητές/ήτριες όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων της τυπικής εκπαίδευσης –Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, ΣΔΕ), Τριτοβάθμια– όσο και της μη τυπικής καθώς και της άτυπης εκπαίδευσης.

af

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση