Αρχική » 2022 » Ιούνιος

Αρχείο μηνός Ιούνιος 2022

Το Ενημερωτικό Δελτίο Ψηφίο αποτελεί μία προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων εκπαιδευτικών σε θέματα εισαγωγής της επιστήμης της Πληροφορικής και των νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Παρότι το δελτίο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, τα θέματα του καλύπτουν ευρύτερα  την εισαγωγή των Τ.Π.Ε στην εκπαίδευση, ώστε να διευρυνθεί το αναγνωστικό κοινό με εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή των Τ.Π.Ε στη διδακτική πρακτική.

Αράπογλου ΕργαστήριοΤο Ψηφίο  κυκλοφόρησε  αρχικά σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) την Περίοδο Μάιος 2007 – Δεκέμβριος 2009, ενώ τον Ιανουάριο 2017 δημοσιεύτηκε ένα Eπετειακό Tεύχος  αξιοποιώντας την ηλεκτρονική υπηρεσία SchoolPress του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

https://schoolpress.sch.gr/psifio/?fbclid=IwAR1vp4kGFbdrdK6Onfqf9vU9FLbk06WBV-gYYH_2mdn7pW4yd6HqswwynXU

Στην προσπάθεια θα διαβάσετε:

  • Καινοτόμα θέματα της εφαρμογής των Τ.Π.Ε στην εκπαίδευση,
  • Νέες εξελίξεις στις Τ.Π.Ε
  • Προτάσεις  για  εφαρμογή των Τ.Π.Ε στη διδακτική πρακτική
  • Τεχνικές συμβουλές που διευκολύνουν το έργο του εκπαιδευτικού στη διαχείριση του σχολικού εργαστηρίου Πληροφορικής.

Ένα δείγμα από την εξαιρετική δουλειά των συναδέλφων στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χαλκίδας και του αείμνηστου Άρη Αράπογλου, με αφορμή δύο (2) χρόνων από την απώλειά του.

 

 

 

2o Συμπόσιο “Το Δέντρο της Logo εν Ελλάδι”

Ανοιχτή πρόσκληση για ομιλίες-εισηγήσεις στο 2o Συμπόσιο “Το Δέντρο της Logo εν Ελλάδι

Το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συμπόσιο “Το Δέντρο της Logo εν Ελλάδι” συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.), το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Υπηρεσιών και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιά και το STEM Education. Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί υβριδικά (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τέλος Νοεμβρίου 2022.

Καλούνται τα μέλη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας να εκδηλώσουν ενδιαφέρον υποβολής εισηγήσεων (ομιλιών, εργασιών και εργαστηρίων).

Για κάθε εργασία υποβάλλεται για κρίση περίληψη μιας σελίδας (περίπου 350 λέξεις), σύμφωνα με το υπόδειγμα περιλήψεων. Υποβολή με αποστολή της περίληψης στην ηλεκτρονική διεύθυνση logotreegr@gmail.com με λήξη προθεσμίας υποβολής περίληψης: 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Όσοι από τους εισηγητές του Συνεδρίου ενδιαφέρονται να δημοσιεύσουν τις εργασίες τους στο επιστημονικό περιοδικό Έρκυνα, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι προς δημοσίευση εργασίες πρέπει να έχουν έκταση από 2 μέχρι 4 χιλιάδες λέξεις, να τηρούν τις οδηγίες μορφοποίησης (βλέπε σχετικά στο “Πρότυπο εργασιών με τις οδηγίες μορφοποίησης“) και να μην έχουν δημοσιευτεί αλλού. Λήξη προθεσμίας υποβολής πλήρους εισήγησης: 31 Δεκεμβρίου 2022. Οι εργασίες θα κριθούν από την Επιστημονική Επιτροπή για την ακαδημαϊκή τους επάρκεια και την πρακτική τους σημαντικότητα και θα δημοσιευτούν σε ειδικό τεύχος του περιοδικού.

Οι σημαντικές ημερομηνίες, η θεματολογία, το πρόγραμμα, η διαδικασία υποβολών και οι λοιπές λεπτομέρειες για το Συμπόσιο ανακοινώνονται σταδιακά στον ιστότοπο του Συνεδρίου: www.logotreegr.net.

Ευρετήριο με Σενάρια σε LAMS για τη Διδασκαλία της Πληροφορικής

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε σενάρια για τη διδασκαλία μαθημάτων της Πληροφορικής στο Σύστημα Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων (LAMS),  ανά τύπο σχολείου, τάξη, μάθημα και ενότητα.

#@# ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ LAMS ΜΕ ΒΑΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ – ΜΑΘΗΜΑ – ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

«https://bit.ly/3C1gNuj»

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορεί να μας προτείνει (papadakis@sch.gr) τα σενάρια του είτε και άλλα συναδέλφων του για να συμπληρώσουμε στο ευρετήριο – αλλά και να συμμετέχει ενεργά στην ομάδα εργασίας εκπαιδευτικών Πληροφορικής για τη συντήρηση – επέκταση του ευρετηρίου.

 

 

 

 

 

 

Σύνδεσμος για επεξεργασία Ευρετηρίου: «https://bit.ly/3Ma4S1G»

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση