Αρχεία για 29 Απριλίου 2009

«Έχω καταστρέψει πάρα πολλά χειρόγραφα της Διδώς!», θυμόταν χτες η συγγραφέας- και ανιψιά της Διδώς Σωτηρίου- Άλκη Ζέη. Κατόπιν εντολής, όμως, ως παιδί. «Μου έλεγε να βάζω τα χαρτιά στην μπανιέρα να μουλιάσουν και μετά να τα θρυμματίζω και να τα πετάω στην τουαλέτα».

Η ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών επαναφέρει στο προσκήνιο ως «λύση» την πυρηνική ενέργεια, με το επιχείρημα ότι δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα κατά την παραγωγή ηλεκτρισμού. Ωστόσο οι μνήμες από ατυχήματα όπως αυτό του Τσερνομπίλ το 1986 (από το οποίο συμπληρώνονται 23 χρόνια) ή από την Τοκαϊμούρα της […]

Πριν από μερικές νύχτες, ο τηλεοπτικός παραγωγός Στίβεν Μπελάκουα ξεφύλλιζε το τεύχος Μαΐου του «Wired», όταν άρχισε να βλέπει στο περιοδικό κρυμμένα μηνύματα. Καθόλου παράξενο: στην αρχισυνταξία του συγκεκριμένου τεύχους συμμετείχε ο Τζ. Τζ. Έιμπραμς, ένας από τους δημιουργούς της αινιγματικής τηλεοπτικής σειράς «Lost».

Στην Κίνα ετοιμάζεται το πρώτο netbook που χρησιμοποιεί το Android, το λειτουργικό σύστημα της Google. Το μηχάνημα αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο στην τιμή των 250 δολαρίων. Το Α680, όπως ονομάστηκε το νέο μίνι λάπτοπ, βρίσκεται σήμερα στα τελικά στάδια των δοκιμών, σύμφωνα με τον Νίξον Γου, συνιδρυτή της κινεζικής εταιρείας Skytone. Τα τελικά πρωτότυπα του […]

Στις υπόγειες στοές του δημοφιλούς World of Warcraft ένα γιγάντιο ιπτάμενο φίδι σπέρνει τον τρόμο και την αρρώστια. Η πανδημία ονομάζεται Corrupted Blood και προκαλεί πανωλεθρία. Περίπου 4 εκατομμύρια παίκτες μολύνονται και ολόκληρες πόλεις εξαφανίζονται από τον γεωγραφικό χάρτη.

Κυριάρχησε στις πίστες της Φόρμουλα 1, κερδίζοντας τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Περίπου 25 χρόνια αργότερα, ο Νίκι Λάουντα ετοιμάζεται να πιλοτάρει στο Διάστημα ως οδηγός ενός ιδιότυπου τουριστικού λεωφορείου.

Πόσο χώρο θα εξοικονομούσατε στα ράφια σας ή τα συρτάρια σας εάν είχατε τη δυνατότητα ν’ αποθηκεύσετε περίπου 100 DVD σ’ ένα δίσκο; Θα μπορούσατε ν’ απαντήσετε στο ερώτημα εάν διαθέτατε το νέο «μικρο-ολογραφικό δίσκο» χωρητικότητας 500 GB.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να μετονομαστεί η γρίπη των χοίρων σε «novel flu» (νέα γρίπη) για να αποφευχθούν οικονομικές συνέπειες στη βιομηχανία της χοιροτροφίας.

Google και Microsoft, οι δύο μεγαλύτεροι ανταγωνιστές σήμερα στο χώρο της πληροφορικής, συμμάχησαν για χάρη του Μπαράκ Ομπάμα.

Στις 9 Νοεμβρίου θα συμπληρωθούν είκοσι χρόνια από την πτώση του Τείχους. Αλλά η πρώτη «τρύπα» είχε γίνει λίγους μήνες νωρίτερα. Ήταν Πρωτομαγιά του 1989.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.