Αρχεία για Ιούνιος 2009

Η 36χρονη Βαυαρή που εξακολουθεί να αναστατώνει ολόκληρο τον πλανήτη παραδίδει μαθήματα προς τις εκκολαπτόμενες μητέρες. «Μου αρέσει να ονειρεύομαι· πιο πολύ, όμως, μου αρέσει να πραγματοποιώ τα όνειρά μου».  

Σε εγρήγορση βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δασικές υπηρεσίες του νομού Τρικάλων εξαιτίας της ξήρανσης που παρατηρείται στα δέντρα ελάτης της περιοχής. Πρόκειται για ένα φαινόμενο, το οποίο έχει παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν σε περιπτώσεις παρατεταμένης ξηρασίας, έχει όμως σημάνει συναγερμό στις αρχές λόγω της σοβαρότητάς του.  

Το τσιγάρο στην Ελλάδα είναι κάτι σαν τον τελευταίο αυτοκράτορα. Περνάει τις τελευταίες του μεγάλες στιγμές πριν την οριστική του απαγόρευση στους δημόσιους χώρους. Από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισης του τσιγάρου, όμως, η Ελλάδα έπαιξε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη βιομηχανία του. Ηδη στις αρχές του 20ου αιώνα οι Ελληνες εξήγαγαν τα καπνά τους στη […]

  Τα μάτια όπως και το δέρμα μπορούν να φθαρούν από την έκθεση στον ήλιο, σύμφωνα με μελέτη του Συμβουλίου για τον Καρκίνο και του Κέντρου Ερευνας για τα Μάτια της Αυστραλίας. «Δεν μπορούμε να δούμε, ούτε να αισθανθούμε την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία του ηλίου ή του σολάριουμ, η βλάβη ωστόσο που προκαλεί είναι αθροιστική», […]

Την εκπόνηση συντονισμένης στρατηγικής για την αναγνώριση της Μεσογειακής Διατροφής ως «μνημείου» της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας ζήτησε η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Κομισιόν έπειτα από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Γκλαβάκη.

Η αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας τα τελευταία χρόνια, η οποία οφείλεται βασικώς στη μείωση της στιβάδας του όζοντος, προκαλεί ευκολότερα εγκαύματα, κυρίως στα μικρά παιδιά. Επομένως απαιτείται η προφύλαξή τους, κι αυτό όχι μόνον όταν βρίσκονται στη θάλασσα, αλλά ακόμη και έξω από το σπίτι. Ποια μέτρα ενδείκνυνται για τις περιπτώσεις αυτές;

Το YouTube άνοιξε ένα on line κέντρο παροχής εκπαιδευτικών συμβουλών στη δημοσιογραφία, με τη συνεισφορά κορυφαίων ονομάτων του κλάδου, μεταξύ άλλων του Μπομπ Γούντγουορντ της «Ουάσιγκτον Ποστ», που μαζί με ένα συνάδελφό του «ξετρύπωσε» το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ και οδήγησε τον Νίξον σε παραίτηση.  

Ο διάσημος ιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς, μετά από έξι μήνες άδειας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, επέστρεψε πλέον στη δουλειά του, αν και θα δουλεύει από το σπίτι μερικές μέρες της εβδομάδας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας.  

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς για 300 τόνους χρυσάφι; Τι συμβιβασμούς είναι ικανός να κάνει, αλλά και τι τεχνάσματα θα σκαρφιστεί για να βάλει στο χέρι 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια;  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του αφόρητου στρες και της απόγνωσης που προκαλούν τα οικονομικά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό είναι και η παρατηρούμενη μεγάλη αύξηση της συχνότητας των αυτοκτονιών σε καταστάσεις μεγάλων οικονομικών κρίσεων.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Ιούνιος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.