Μόλις το 6% των Ελλήνων γονέων γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους έχουν δει επιβλαβές γι’ αυτά περιεχόμενο

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Με περισσότερους από 160 «πρεσβευτές» – σχολεία, βιβλιοθήκες, σύλλογοι γονέων οργανισμοί, εταιρίες και ιδιώτες – συμμετέχει φέτος η Ελλάδα στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Φεβρουαρίου σε 74 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Στον αέρα βρίσκεται η θρυλούμενη συμβολή των νέων τεχνολογιών στη μάθηση

Στα σχολεία ο μαθησιακός πυρετός κορυφώνεται, καθώς το πρώτο τρίμηνο έχει φθάσει σχεδόν στο τέλος του. Οι επιδόσεις άρχισαν ήδη να δοκιμάζονται και να μοιράζονται οι πρώτοι βαθμοί. Και αν τα μαθητικά χρόνια φαντάζουν ξέγνοιαστα για τους μεγαλύτερους, για τα παιδιά ίσως και να μην είναι τόσο ρόδινα. Σε μια υπερσύγχρονη κοινωνία όπου καθημερινά οι μαθητές βομβαρδίζονται από τεχνολογικούς πειρασμούς και από συνεχείς προσθήκες στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά τους, πώς μπορούν άραγε να βελτιώσουν τους βαθμούς τους και παράλληλα να «γυμνάσουν» τον εγκέφαλό τους ώστε να αφομοιώνει όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις; Ο αυστριακός «γκουρού» της ψυχιατρικής και επικεφαλής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ουλμ δρ Μάνφρεντ Σπίτσερ βρέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή τη διάλεξή του στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αναπτύσσοντας τις δεξιότητες στο διάβασμα» που διοργάνωσε το Ιδρυμα Ευγενίδου και μας ταξίδεψε στα άδυτα του εγκεφάλου. Εκεί όπου πραγματοποιούνται οι διεργασίες τις οποίες ονομάζουμε μάθηση. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Παλεύουν εκ νέου για τη… συναίνεση στο υπουργείο Παιδείας το ΠαΣΟΚ και η Νέα ∆ηµοκρατία. Το νοµοσχέδιο για το νέο Λύκειο που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή µένει αναγκαστικά πίσω και δεν αναµένεται να δοθεί στη δηµοσιότητα επισήµως αν δεν συνδεθεί µε πολιτική συµφωνία για το νέο εξεταστικό σύστηµα και δεν συµφωνήσουν απολύτως τα δύο κόµµατα στο περιεχόµενό του. Με δεδοµένο λοιπόν ότι η Ν∆ δεν έχει λόγο να αποδεχθεί και δεύτερη µεγάλη εκπαιδευτική µεταρρύθµιση από το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά στον χώρο των σχολείων, η συµφωνία των δύο κοµµάτων βασίζεται τώρα σε µία λεπτή ισορροπία. «Μα αν συµφωνήσουµε σε ένα σχέδιο µεταρρυθµίσεων στα σχολεία που ούτε καν έχει λάβει υπόψη του το πόρισµα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, τι θα µείνει για εµάς;» σχολίαζε ανώτατο στέλεχος της Ν∆ σε συζήτηση που έγινε πρόσφατα στους διαδρόµους της Βουλής.

Αλλάζει, στη βάση αναζήτησης µιας πρώτης συµφωνίας µεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν∆, ο σχεδιασµός που είχε διαρρεύσει για το νέο εξεταστικό σύστηµα. Στη συζήτηση επανέρχεται το πόρισµα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, ουσιαστικά η πρόταση που φέρει την υπογραφή του καθηγητή και πρώην πρύτανη κ. Γ. Μπαµπινιώτη, στο οποίο και υπήρχε συγκεκριµένη πρόταση για το νέο εξεταστικό σύστηµα. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Παρουσιάστηκε στο ΙΜΕ εκπαιδευτικό πρόγραμμα με χρήση της τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας
Οι μαθητές ρεπόρτερ της Ιστορίας
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Click … στην Ιστορία» φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους μαθητές μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της κινητής τηλεφωνίας.
Το πρόγραμμα «Click … στην Ιστορία» παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο ΄Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Ο λόγος για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου μαθητές αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου τους αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Μεταπτυχιακό πάνω από τις χύτρες

ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ | Ιανουάριος 15, 2012 | Γενικά  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μεταπτυχιακό πάνω από τις χύτρες

Ενα μνημειώδες έργο με όλη την επιστήμη τού μαγειρεύειν από το για χρόνια Νο2 της Microsoft
Μεταπτυχιακό πάνω από τις χύτρες

Εφυγε από τη Microsoft και κλείστηκε σε μία κουζίνα. Αλλά δεν ήταν μια οποιαδήποτε κουζίνα, όπως τη φανταζόμαστε, με βαριές μυρωδιές, μαυρισμένα τηγάνια και παμπάλαιους φούρνους. Ο Nathan Myrvold, δεξί χέρι του Bil Gates για χρόνια, αποχώρησε πάμπλουτος από την εταιρεία, πήγε σε σχολή αρχιμαγείρων στη Γαλλία και μετά οργάνωσε μια κουζίνα για την οποία ο σωστός χαρακτηρισμός είναι «εργαστήριο». Με τέλεια μηχανήματα, υγρό άζωτο, συσκευές κενού, θερμοζεύγη, θερμίστορ, αντλίες, φούρνους με ακρίβεια θερμοκρασίας στο εκατοστό και δεκάδες επιστημονικά καταρτισμένους συνεργάτες. Από όλα αυτά μέσα σε τρία χρόνια προέκυψε υλικό για την επιστημονική τεκμηρίωση άπειρων φαινομένων που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ακόμη και των πιο απλών φαγητών.  Τη μνημειώδη έκδοση που φέρει τον τίτλο «Modernist Cuisine» και που οι 5+1 τόμοι της ζυγίζουν πάνω από 20 κιλά έχουμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε. Είναι απόλαυση… Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

συνεχίστε την αναζήτηση »