Στην Κίνα ετοιμάζεται το πρώτο netbook που χρησιμοποιεί το Android, το λειτουργικό σύστημα της Google. Το μηχάνημα αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο στην τιμή των 250 δολαρίων.

Το Α680, όπως ονομάστηκε το νέο μίνι λάπτοπ, βρίσκεται σήμερα στα τελικά στάδια των δοκιμών, σύμφωνα με τον Νίξον Γου, συνιδρυτή της κινεζικής εταιρείας Skytone. Τα τελικά πρωτότυπα του υπολογιστή αναμένεται να είναι έτοιμα τον Ιούνιο με την προοπτική τα πρώτα μοντέλα να φτάσουν στην αγορά δύο με τρεις μήνες αργότερα.

Το Α680 είναι «σίγουρα μικρότερο από το Eee», το δημοφιλή υποφορητό της νοτιοκορεατικής Αsus, επισήμανε ο Γου. Το netbook της Skytone χρησιμοποιεί επεξεργαστή ARM 11 στα 533 MHz. Έχει οθόνη LCD 7 ιντσών, πληκτρολόγιο, touchpad και κύκλωμα Wi-Fi, όμως η μπαταρία του διαρκεί μόλις για δύο ως τέσσερις ώρες λειτουργίας.

Το λειτουργικό σύστημα Android βασίστηκε στο Linux και αναπτύχθηκε από την Google για χρήση κυρίως σε κινητά τηλέφωνα. Μπορεί όμως εύκολα να τροποποιηθεί ώστε να τρέχει και σε άλλες φορητές συσκευές όπως οι φορητοί υπολογιστές.

Η χρήση του μειώνει το κόστος των συσκευών, δεδομένου ότι οι κατασκευαστές δε χρειάζεται να πληρώνουν για το λογισμικό, όπως συμβαίνει με τα Windows της Microsoft.

Netbook βασισμένα στο Android ενδέχεται να παρουσιάσουν και οι HP, Dell και Αsustek.

Τη Δευτέρα, η Samsung έγινε ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων που λανσάρει μοντέλο βασισμένο στο Android. Το κινητό I7500 διαθέτει οθόνη αφής 3,2 ιντσών, κάμερα 5 megapixel και εσωτερική μνήμη 8 GB.

Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.