Αρχεία για Μάρτιος 2009

Σημαντική διάκριση εξασφάλισαν οι εκπαιδευτικοί κ. Κώστας Δημητρίου, κ. Γιώργος Διπλάρης και κ. Θοδωρής Ανδριόπουλος συμμετέχοντας στο 6ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Δασκάλων της Microsoft που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας, 24 έως 27 Μαρτίου.

Όταν κάποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί το στρες γίνεται δυσλειτουργικός. Μάλιστα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες ψυχολόγων, σε αρκετές περιπτώσεις στρέφεται κατά του ίδιου του του εαυτού. Ειδικοί προτείνουν έξυπνες λύσεις. Οι πιο συχνές αιτίες που οδηγούν στο σαμποτάρισμα του εαυτού, με τη δημιουργία διανοητικού και συναισθηματικού στρες είναι.

Το μεγαλύτερο ανάκτορο της Μακεδονίας, στην αρχαία Πέλλα, εμβαδού 70 στρεμμάτων, όπου γεννήθηκε, εκπαιδεύτηκε και ανδρώθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος «είδαν» οι αρχαιολόγοι ύστερα από μια τριετία ανασκαφών Χώροι συμποσίων, δεκάδες κοιτώνες και εστιατόρια, παλαίστρα με ψηφιδωτά δάπεδα (αναλόγων διαστάσεων και τεχνικής με αυτές που έχουν εντοπισθεί στην Αρχαία Ολυμπία), λουτρά και χώροι προετοιμασίας και εκπαίδευσης […]

Η ενασχόληση με τον Μπομπ Ντίλαν αποκτά τη δική της ορολογία. Η «ντιλανολογία», γράφει ο Άλεξ Μπιμ στην εφημερίδα «Τhe Βoston Globe», έχει ξεπεράσει τους εκλεκτούς καθηγητές των αγγλικών γραμμάτων. Περιλαμβάνει εθνομουσικολόγους, ανθρωπολόγους και άλλους πανεπιστημιακούς. Κι ενώ οι ερευνητές ψάχνουν και αναλύουν τους στίχους του, ο Ντίλαν φροντίζει να τους τροφοδοτήσει με νέο υλικό. […]

Μήπως ξυπνήσατε “στραβά” και με νεύρα; Ακόμα και αν δεν υπάρχει λόγος, σε όλους συμβαίνει να έχουν μια άσχημη μέρα. Δεν χρειάζεται όμως να παραμείνει κανείς σε κατάσταση κακής διάθεσης και εκνευρισμού, αφού αυτό μπορεί να αλλάξει!

H Skype, η εταιρεία διαδικτυακής τηλεφωνίας της eBay, ολοκληρώνει την επέκτασή της στις φορητές συσκευές ανακοινώνοντας ότι θα προσφέρει ειδική έκδοση του λογισμικού της για τo iPhone την Τρίτη και για τα Blackberry το Μάιο. Παράλληλα θα μετατρέπει το iPod Touch σε τηλέφωνο.

Η λιναλοόλη, αρωματική ουσία που χρησιμοποιείται στα σαμπουάν, τις μαλακτικές κρέμες και τα σαπούνια, προκαλεί αλλεργικό έκζεμα με συχνότητα μεγαλύτερη απ’ όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μελέτη η οποία παρουσιάστηκε στην Ακαδημία Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτενμποργκ.

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ για την όραση των ενηλίκων αποδεικνύονται τα βίαια βιντεοπαιχνίδια. Όπως βεβαιώνουν Αμερικανοί επιστήμονες, όσοι αφιερώνονται σε αυτό το χόμπι μπορούν να διαπιστώσουν σημαντική βελτίωση στην ικανότητά τους να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές στις αποχρώσεις του γκρι (κοντράστ). Αυτό το εύρημα θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς που έχουν πρόβλημα με τη νυχτερινή οδήγηση. «Κανονικά, […]

Ο Ουέλντον Τζόνσον δοκίμασε για πρώτη φορά το 1998 την καφεΐνη ως ουσία για να βελτιώσει τις επιδόσεις του. Δεν έπινε καφέ, όμως είχε ακούσει πως με την καφεΐνη έτρεχε κανείς γρηγορότερα. Έτσι, πριν από μια κούρσα, μπήκε σε μια καφετέρια και ήπιε ένα φλιτζάνι καφέ. Για πρώτη φορά στη ζωή του, έτρεξε τα 10 […]

Η Microsoft σταματάει τη λειτουργία της δικτυακής εγκυκλοπαίδειας Encarta εξαιτίας των προβλημάτων ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει στο χώρο, κυρίως, από τη δωρεάν εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.