Αρχεία για 15 Απριλίου 2009

Η αιμορροφιλία είναι χρονία νόσος, που κληρονομείται με το φυλοσύνδετο χρωμόσωμα και μεταφέρεται από κατά κανόνα ασυμπτωματικές μητέρες-φορείς στους γιους τους, οι οποίοι παρουσιάζουν αιμορραγική διάθεση.

Μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί και γραφτεί όλες σχεδόν οι απόψεις σχετικά με το πόσο επικίνδυνο είναι το αβγό, αφού ο κρόκος του περιέχει περί τα 300mg χοληστερίνης.   Αλλοι επιστήμονες ειδικοί συνιστούν την πλήρη απαγόρευση, άλλοι την ελεύθερη χρήση τους.

Τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας των αναπτυγμένων χωρών, στις οποίες ανήκει και η Ελλάδα, συσχετίζονται αιτιολογικά με τον τρόπο ζωής και ειδικότερα με τη συμπεριφορά, καθώς και με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Η φωνή είναι το σημαντικότερο φυσικό μέσο ανθρώπινης επικοινωνίας και καλλιτεχνικής έκφρασης. Αντιμετωπίστηκε σαν μυστηριώδες και μαγικό φαινόμενο στους αρχαίους χρόνους, ενώ σήμερα, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για τους μηχανισμούς παραγωγής της.

Το Πάσχα για τους Ελληνες είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού, γλυκών και αλκοόλ. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό πως η υπερκατανάλωση τροφίμων και ποτών είναι τέτοια, ώστε τελικά οδηγεί στην κατά 30% αύξηση της προσέλευσης στα νοσοκομεία, κυρίως λόγω καρδιαγγειακών και γαστρεντερικών προβλημάτων. Ειδικά τα άτομα με επιβαρημένο προφίλ (υπερλιπιδαιμία, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, […]

Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα (συμπεριλαμβανομένων των εμφραγμάτων και των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων) αποτελούν την πρώτη αιτία νοσηρότητας και θανάτων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη.

    Νέα ωάρια από βλαστοκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια γονιμοποιήθηκαν επιτυχώς, υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν σε πειραματόζωα με ωοθηκική ανεπάρκεια Κινέζοι επιστήμονες, δίνοντας νέες ελπίδες σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα τεκνοποίησης.

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού στις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα.

Θυμάστε εκείνητη διαφήμιση που έλεγε «Επιμένω ελληνικά»;   Η πρακτική έχει δείξει ότι συνεχίζουμε να επιμένουμε σαν επαρχιωτάκια της πολιτισμένης Δύσης στην υπέρμετρη χρήση ξένων λέξεων. «Παρά την ύπαρξη αυστηρής νομοθεσίας, επιγραφές καταστημάτων είναι γραμμένες σε ξένες γλώσσες, τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες έχουν ξένα ονόματα, τηλεγραφήματα και μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταβιβάζονται στην ελληνική γραμμένα […]

Σε καταστάσεις επικίνδυνες για τη ζωή μπορεί να οδηγήσει η νηστεία, όταν ακολουθείται από όσους λαμβάνουν χρόνια αντιπηκτική αγωγή. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως η απότομη αλλαγή του διατροφικού μοντέλου μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη των βαλβίδων της καρδιάς, υποβάλλοντας σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.