Google και Microsoft, οι δύο μεγαλύτεροι ανταγωνιστές σήμερα στο χώρο της πληροφορικής, συμμάχησαν για χάρη του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο επικεφαλής της Google, Έρικ Σμιτ, ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του αμερικανού προέδρου σε ζητήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας,  όπως ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.

Ο Σμιτ θα συμμετέχει στο Συμβούλιο για την Επιστήμη και την Τεχνολογία, τα περισσότερα μέλη του οποίου προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο ή από ερευνητικά ιδρύματα.

Θέση στο ίδιο συμβούλιο εξασφάλισε και η Microsoft, ο σημαντικότερος αντίπαλος της Google, καθώς στα 18 μέλη του Συμβουλίου συγκαταλέγεται ο επικεφαλής του τομέα έρευνας και στρατηγικής της εταιρείας, Κρεγκ Μούντι.

Καθήκον της επιτροπής είναι να συμβουλεύει τον πρόεδρο και να διαμορφώνει πολιτική στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Ο διορισμός του Σμιτ θεωρήθηκε αναμενόμενος καθώς είχε υπηρετήσει ως οικονομικός σύμβουλος του Ομπάμα κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου από την εκλογή του μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων, ενώ τον είχε υποστηρίξει έντονα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

 

Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.