Αρχεία για 2 Απριλίου 2009

Ό,τι και να πείτε έχετε δίκιο! Τα ήθελα και τα έπαθα. Αφήστε με τουλάχιστον να δικαιολογηθώ: Αρχικά, απεχθάνομαι το social networking τύπου hi-5, myspace κλπ. και αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι κάθε σχετικό Invitation από φίλους και γνωστούς που επιθυμούν να επισημοποιήσουμε την όποια σχέση μας και διαδικτυακά, να της δώσουμε τίτλο, να την […]

Μοιάζει απίστευτο το γεγονός ότι δεν έχουν περάσει καλά καλά δύο χρόνια από τότε που το Time ανακήρυσσε πρόσωπο της χρονιάς «εμάς» –ή «εσάς» ή «εκείνους», αναλόγως τι σχέση έχουμε με το internet, και πώς το είδε ο καθένας μας– τους bloggers που πήραν τον παγκόσμιο ιστό στα χέρια τους και διαμορφώνοντας το περιεχόμενό του […]

Με τη σαρωτική έφοδο του Facebook στην καθημερινή μας ζωή, ήταν μόνο θέμα χρόνου να αρχίσουν να ανακύπτουν –κατά κύριο λόγο ασήμαντα, αλλά παρ’ όλα αυτά ενοχλητικά– μικρά ή μεγαλύτερα θέματα με τις ρυθμίσεις του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ποιες πληροφορίες μοιραζόμαστε και, κυρίως, με ποιους. Τις φωτογραφίες από το χθεσινό πάρτι, για παράδειγμα, […]

Σε αντίθεση με τη στάση που τηρούν πολλοί γονείς, οι οποίοι σπεύδουν να ηρεμήσουν το μωρό τους όταν κλαίει, έρχεται νέα έρευνα, που διεξήγαγε το Ερευνητικό Κέντρο για Παιδιά Μέρντοχ, το οποίο βρίσκεται στη Μελβούρνης της Αυστραλίας (Murdoch Children’s Research Centre).

Αναζητώντας το «Αγιο Δισκοπότηρο» της ενέργειας οι επιστήμονες προετοιμάζονται για να βρεθούν μέσα στους επόμενους μήνες απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης φυσικής, την παραγωγή απεριόριστης καθαρής ενέργειας, μέσω της πυρηνικής σύντηξης.

«Ημέρες δόξας» γνωρίζει το δημοφιλές social network (SNS) Twitter. Απόδειξη, η αύξηση 1.374% που σημείωσε στον αριθμό των επισκεπτών του, από πέρυσι τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τους επτά εκατομμύρια επισκέπτες από μόλις 475.ΟΟΟ που είχε πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία μέτρησης της επισκεψιμότητας «Nielsen».

Η μεγαλύτερη άνοδος (17,6%) στη χρήση του Διαδικτύου από τα ελληνικά νοικοκυριά σημειώθηκε την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας μέτρησης του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Ενα στα πέντε φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητα οδήγησης. Ενα στα τέσσερα ατυχήματα οφείλονται -άμεσα ή έμμεσα- στη λήψη φαρμάκων, ενώ 8 στους 10 οδηγούς που λαμβάνουν φάρμακα δεν γνωρίζουν ότι αυτά μπορούν να επηρεάσουν την οδήγηση.

Μήπως παρουσιάζετε αδικαιολόγητη αδυναμία ή αναίτια κόπωση; Πολυφαγία με ταυτόχρονη απώλεια βάρους, εντελώς ασυνήθιστο για εσάς; Τάση να πίνετε πολύ νερό και να έχετε μεγάλη ποσότητα ούρων τη νύχτα; Διαταραχές στην όραση; Δυσκολία στη βάδιση; Κνησμό στη γενετική περιοχή; Πιθανόν να πάσχετε από ήπιο ζαχαρώδη διαβήτη, ιδιαίτερα αν είστε παχύσαρκος άνω των 50. Ο διαβήτης […]

Ενα εκατομμύριο Ελληνες υποφέρουν από αρθριτικά, ενώ κάθε χρόνο καταναλώνονται παγκοσμίως 45 τόνοι ασπιρίνης για την ανακούφιση από τους πόνους. Τα αρθριτικά θεωρούνται η «αρχαιότερη» και η συχνότερη νόσος φθοράς των οστών, προσβάλλει περίπου το 75% των ανθρώπων άνω των 65 χρόνων και αποτελούν την αιτία για το 28% των ιατρικών επισκέψεων.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.