Μήνας: Νοέμβριος 2011
Το εσωτερικό της Γης Γεωγραφία Α γυμνασίου Σαχινίδης Συμεών
κινητά- Μάθετε πράγματα που ίσως δεν ξέρετε Σαχινίδης Συμεών
PEIRAMATA GIA TO KLIMA Σαχινίδης Συμεών Αξίζει ??????
Πρόσκληση στο συνέδριο
Υπάρχει το «σωματίδιο του Θεού»;
Λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βρεθεί το μποζόνιο του Χιγκς, το λεγόμενο και «σωματίδιο του Θεού». Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε οι φυσικοί θα πρέπει να ξανασκεφθούν όλο το θεωρητικό οικοδόμημά τους.
Ποιοι είναι οι πιο κατοικήσιμοι πλανήτες;
Ο δορυφόρος του Κρόνου, Τιτάνας και εξωπλανήτες στο σύστημα Γκλίζε 581 συγκαταλέγονται στα σώματα που είναι πιθανότερο να μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή. (Πηγή: NASA) |
Ο δορυφόρος του Κρόνου, Τιτάνας και εξωπλανήτες στο σύστημα Γκλίζε 581 συγκαταλέγονται στα σώματα που είναι πιθανότερο να μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή. Διεθνής ομάδα επιστημόνων, η οποία ετοιμάζεται να επιδοθεί σε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια αναζήτησης εξωγήινης ζωής, επινόησε δύο συστήματα αξιολόγησης προκειμένου να συντάξει λίστα με τους πλέον κατοικήσιμους πλανήτες και δορυφόρους. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Astrobiology
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ στα φυτά. Βιολογία Α γυμνασίου Σαχινίδης Συμεών
Το χρονικό μιας τερατώδους θύελλας στον Κρόνο
ΟυάσινγκτονΗ πρώτη ανωμαλία που κατέγραψε το διαστημικό σκάφος Cassini ήταν μια μικρή, δυσδιάκριτη κηλίδα στην πυκνή ατμόσφαιρα του Κρόνου. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, η μικροσκοπική δίνη εξελίχθηκε σε παγκόσμια καταιγίδα, η οποία τύλιξε τον πλανήτη για σχεδόν ένα χρόνο.
Όπως ο μεγάλος ξάδελφός του ο Δίας, ο Κρόνος είναι στην πραγματικότητα ένας βίαιος κόσμος. Οι χρωματιστές, σχεδόν στατικές ζώνες που διακρίνονται στην ατμόσφαιρά του είναι στην πραγματικότητα ρεύματα αερίων που κινούνται με ταχύτητα 600 χιλιομέτρων την ώρα.
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231138508
Ένα νησί γεννιέται στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα των Κανάριων
Λας ΠάλμαςΠίδακες νερού υψώνονται 20 μέτρα από την επιφάνεια, η θάλασσα βράζει, η δυσάρεστη μυρωδιά του θείου γεμίζει την ατμόσφαιρα. Ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο κοντά στο σύμπλεγμα των Κανάριων Νήσων βρυχάται και πλησιάζει την επιφάνεια, με τη φιλοδοξία να αναδυθεί ως νέο νησί.
Το ηφαίστειο, λίγο νότια του κατοικημένου νησιού Ελ Χιέρο στον Ατλαντικό, απείχε μόλις 70 μέτρα από την επιφάνεια στις αρχές της εβδομάδας, ανακοίνωσε το Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο της Ισπανίας. Και καθώς ο κρατήρας ανυψώνεται, δίνες ζεστού, λασπώδους νερού εξαπλώνονται από τον κρατήρα σε αποστάσεις εκατοντάδων μέτρων.
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231138336