Η δημιουργικότητα και η αμφισβήτηση το κλειδί για την επιτυχημένη πορεία στον επαγγελματικό στίβο

0

Συγγραφέας: pitarokili | Κατηγορία Δημιουργώ και καινοτομώ, Πρόγραμμα Καλλιέργειας Δεξιοτήτων | , στις 15-04-2022

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων στην ενότητα “Δημιουργώ και καινοτομώ” δόθηκε η δυνατότητα την Πέμπτη 14/4/2022 στους μαθητές και στις μαθήτριες του Γ5 του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου να συνομιλήσουν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους στον κο Γραμμένο Δημήτρη, Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά αξιοποιώντας την πλατφόρμα του προγράμματος “the tipping point” και ο κος Γραμμένος ανέλαβε ρόλο μέντορα για τον τομέα της πληροφορικής καθώς είναι ένας έμπειρος, καταξιωμένος και βραβευμένος επιστήμονας.

Διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια πείρας και εξειδίκευσης στους τομείς της Επικοινωνίας Ανθρώπου – Υπολογιστή (HCI), Εμπειρίας Χρηστών (User Experience), Σχεδιασμού της Αλληλεπίδρασης (Interaction Design) και Καθολικής Σχεδίασης (Universal Design). Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολυάριθμα καινοτόμα διαδραστικά συστήματα, πολλά από τα οποία είναι εγκατεστημένα σε κοινόχρηστους χώρους (μουσεία, αεροδρόμια, κέντρα πληροφόρησης, κλπ.) και έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλές χιλιάδες ατόμων.
O κος Γραμμένος μας αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του, μοιράστηκε την εμπειρία του και μπορεί να άνοιξε το δρόμο σε έναν νέο κόσμο για κάποιους από τους μαθητές/τριες.
Πολύτιμες συμβουλές: “να αρχίσουν από τώρα να χτίζουν το Portofolio τους, το προφίλ τους” δηλ. να βρουν τι είναι αυτό που τους ενδιαφέρει και να αρχίζουν να αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες. Να βρουν μαθήματα online καταξιωμένων πανεπιστημίων και να δοκιμάσουν να τα παρακολουθήσουν. Να δώσουν την ευκαιρία στον εαυτό τους να δοκιμάσει αρκετά πράγματα ακόμη και να αλλάξει αρκετές φορές γνώμη σχετικά με το τι τους ενδιαφέρει. Οι άνθρωποι μας είπε πως δεν είμαστε μονοδιάστατοι, δεν είμαστε ρομπότ πχ. να ασχολούμαστε μόνο με τα μαθηματικά αλλά μπορούμε ταυτόχρονα να ασχολούμαστε με την τέχνη ή τη μουσική. Μπορούμε φυσικά και στην πορεία της ζωή μας να αλλάξουμε πορεία και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και είναι ένδειξη εξέλιξης. Να σκέφτονται τις δικές τους ιδέες και όχι να εφαρμόζουν τις ιδέες των άλλων. Η αμφισβήτηση είναι πολύ σημαντική και μας κάνει δημιουργικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση