το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ Λασιθίου πάει ECOCAMP

0

Συγγραφέας: pitarokili | Κατηγορία Ecomobility Οικολογική Μετακίνηση, Περιβάλλον & Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη | , στις 15-04-2013

Με μια υπέροχη γιορτή ολοκληρώθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων, για τα Δέκα Χρόνια της Εκστρατείας ECOMOBILITY, στο ρυθμό και τη ζωντάνια που χάρισαν οι μαθητές από 48 σχολεία που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να συμμετέχουν στη βράβευση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ, που γέμισε από τη δροσιά και τον ενθουσιασμό των εφήβων, από τις ομάδες που έλαβαν μέρος στην Εκστρατεία.

Η Εκστρατεία της περιόδου 2012- 2013 ήταν αφιερωμένη στην περιβαλλοντική καλλιέργεια των νέων μας και στην προσπάθεια αλλαγής συνηθειών μετακίνησης στην πόλη με την ανάπτυξη των Πράσινων Μεταφορών. Στην Εκστρατεία συμμετείχαν ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίου από όλη τη χώρα, όπου παρουσίασαν προτάσεις μέσα από εργασίες με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των μεγάλων πόλεων.

Το Βραβείο της καλύτερης εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση, απονεμήθηκε στην ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από την Καλαμάτα, που θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο και θα επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την απονομή του 1ου Βραβείου καλύτερης εργασίας της εκστρατείας ECOMOBILITY 2012-13, έκανε η επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών της ΝΔ και πρώην Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία ανέλαβε για δεύτερη χρονιά τη φιλοξενία της νικήτριας ομάδας, στην επίσκεψη που θα κάνει η αποστολή, στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο του 2013.

Ο Εθελοντικός Οργανισμός ECOCITY και η Επιτροπή Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2012- 2013 επίσης απένειμαν 4 βραβεία δημιουργικότητας.

Στους 8 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Τάξης του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ και στις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Κα Μεσίγκου Αικατερίνη και Κα Πιταροκοίλη Στέλλα απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο Δημιουργίας στην Κατηγορία Ηλεκτρονική Έκφραση για την Οικολογική Μετακίνηση στην πόλη τους.

Συνολικά απονεμήθηκαν 4 βραβεία δημιουργικότητας. Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο Δημιουργικό Βραβείο, σε κάθε κατηγορία, θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα Καλάβρυτα.

Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης

  • 1ο Βραβείο : Γυμνάσιο Κουτσουρά Ιεράπετρας
  • 2ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Καισαριάνης
  • 3ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών

Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης

  • 1ο Βραβείο : Γυμνάσιο Φαρών
  • 2ο Βραβείο : Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
  • 3ο Βραβείο : 1ο Γυμνάσιο Πεύκων Θεσσαλονίκης

Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης

  • 1ο Βραβείο : 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς
  • 2ο Βραβείο : 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
  • 3ο Βραβείο : Γυμνάσιο Φαρών

Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης

  • 1ο Βραβείο : 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας
  • 2ο Βραβείο : 1ο Αμαρουσίου
  • 3ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών

Το έργο με το οποίο διακρίθηκε το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ήταν ένα βίντεο animation με πλαστελίνες που μιλούσαν. Τα λόγια του παραμυθιού γράφτηκαν από το μαθητή Τζοβενάκη Μάνο. Ενώ οι ήρωες της γειτονιάς και το σκηνικό κατασκευάστηκαν από όλους τους μαθητές της ομάδας Κορνελάκη Ελένη, Μαρκάκη Μαρία, Παπαδάκη Βαγγέλη, Παπαδάκη Νίκο, Πετρουλάκη Νίκο, Ροδουσάκη Γιάννα, Τζιρβελάκης Σήφη. Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο youtube στη διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=EIqcGZeeDhI&feature=youtu.be Επίσης όλες οι εργασίες των μαθητών της ομάδας του ECOMOBILITY καθώς και το βίντεο animation της φετινής αλλά και της περσινής ομάδας μπορεί κανείς να τις δει κανείς στο site http://pitarokilistella.wix.com/ecomobility2013 που έφτιαξαν οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στα πλαίσια της εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα πράσινα μέσα μεταφοράς.

Το Βραβείο για την καλύτερη συνεργασία στην τοπική διοργάνωση της Εκστρατείας, απονεμήθηκε στον Δήμο Πατρέων για την αξιοποίηση της εκστρατείας στη περιοχή του. Ο Δήμος Ιεράπετρας ήταν ανάμεσα στις 3 υποψηφιότητες για την καλύτερη διοργάνωση της εκστρατείας καθώς ο Αντιδήμαρχος Κος Προϊστάκης Γιώργος μας βοήθησε όπου μπορούσε με πολλή όρεξη και ενδιαφέρον.

Αξίζει να ευχαριστήσουμε πολύ, για την πρωτοβουλία να μας ενισχύσει οικονομικά για να μεταβούμε στην Αθήνα προκειμένου να παραλάβουμε το βραβείο μας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κουτσουρά αλλά και το 15μελές Συμβούλιο του Γυμνασίου Κουτσουρά που επίσης βοήθησε. Για την απονομή του βραβείου στην Αθήνα ταξίδεψαν μόνο τα 4 από τα 8 παιδιά της ομάδας καθώς το κόστος του ταξιδιού ήταν μεγάλο και δεν καλύφτηκε πλήρως από τις χορηγίες που δεχτήκαμε.

Πληροφορίες και στοιχεία για τα Βραβεία είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες www.ecocity.gr και www.ecomobility.gr, ενώ φωτογραφίες από την εκδήλωση θα αναρτηθούν στη σελίδα του ECOMOBILITY, στο Facebook. Η Εκστρατεία είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Επίσης είναι υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην Εκστρατεία συνεργάζονται κορυφαία Πανεπιστήμια και Επιστημονικοί Οργανισμοί της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση