Official Site για την Οικολογική Μετακίνηση από το Γυμνάσιο Κουτσουρά

0

Συγγραφέας: pitarokili | Κατηγορία Ecomobility Οικολογική Μετακίνηση, Περιβάλλον & Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη | , στις 01-03-2013

Στα πλαίσια του προγράμματος ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ECOMOBILITY 2012-2013 οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Κουτσουρά αποφάσισαν να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ένα site που θα περιέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την οικολογική μετακίνηση και την ομάδα τους. Αποτελεί και αυτή μια από τις εργασίες που θα παρουσιάσουν οι μαθητές την ΤΕΤΑΡΤΗ 13/3/2013 στις 18.00 στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΛΊΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δήμου Ιεράπετρας.

Η Γιάννα, ο Βαγγέλης, ο Νίκος Παπ, η Μαρία, ο Μάνος, ο Νίκος Πετρ, η Ελένη και ο Σήφης έγιναν μια παρέα που μέσα από παιχνίδια, κατασκευές, θεατρικά έμαθαν για την οικολογική μετακίνηση. Οι μαθητές νιώθουν πολύ τυχεροί που συμμετέχουν αλλά και πρεσβευτές όλης της Κρήτης καθώς είναι το μοναδικό σχολείο από την Κρήτη που φέτος που συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του ECOCITY. Οι μαθητές δημιούργησαν, σκηνοθέτησαν, διάβασαν και θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους ενώπιον του κοινού. Χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους, τις ιδέες τους, τη δημιουργικότητα τους, χαρτόνια, πλαστελίνες, τούλια, πηλό, καλαμάκια, λαδομπογιές, υπολογιστές και φυσικά έδωσαν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους. Επίσης, οι μαθητές δραστηριοποίηθηκαν και οργανώθηκε ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της Ιεράπετρας για το Σάββατο 2/3/2013 όπου θα μιλήσουν στο τοπικό κανάλι της τηλεόρασης, σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ακόμη οι μαθητές προκειμενου να προωθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη δράση τους και την εργασία τους έστειλαν άρθρα που δημοσιεύτηκαν στις 2 τοπικές εφημερίδες του Νομού Λασιθίου (Ανατολή, Ιεράπετρα 21).

Στο site των μαθητών που υλοποίηθηκε υπό την μορφή ανάθεσης πρότζεκτ στην ομάδα αυτή στο μάθημα της Πληροφορικής περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες του τι είναι ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, φωτογραφίες της ομάδας να δημιουργεί αλλά και βίντεο από την περσινή εκδήλωση της Γ’ Γυμνασίου. Η κατασκευή site αποτέλεσε μια χρήσιμη εκπαιδευτική διαδικασία γιατί οι μαθητές να έμαθαν πως με εύκολο τρόπο μπορεί κανείς να δημιουργήσει site προκειμένου να προωθήσει την εργασία του. Το site των μαθητών θα είναι ολοκληρωμένο και έτοιμο να παρουσιαστεί την Τετάρτη 13/3/2013 καθώς αποτελεί μέρος του διαγωνιστικού κομματιού και καθώς το Γυμνάσιο Κουτσουρά είναι το τελευταίο Σχολείο που παρουσιάζει θέλει να προστατέψει την πρωτότυπη και ξεχωριστή δουλειά των μαθητών του.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το official site των 8 μαθητών του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση