Αρχεία για Δεκέμβριος 2014

ΔΟΕ: Κανένα σεμινάριο ΠΕΚ εκτός εργασιακού ωραρίου για τους αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης »

Με ανακοίνωση της, στις 18-12-2014, η Διεύθυνση Π.Ε  Ανατολικής  Αττικής καλεί τους αναπληρωτές συναδέλφους της παράλληλης στήριξης, που δεν έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια των ΠΕΚ, να το δηλώσουν και να τα παρακολουθήσουν εκτός του εργασιακού  τους ωραρίου.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Δασκάλων ΕΑΕ, Νηπιαγωγών ΕΑΕ) και Δασκάλων για παράλληλη στήριξη »

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές 9 Δάσκαλοι ΕΑΕ (ΠΕ71 & ΠΕ70.50), 63 Δάσκαλοι ΠΕ70 και 19 Νηπιαγωγοί ΕΑΕ (ΠΕ60.50) για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην παράλληλη στήριξη – συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Δασκάλων ΕΑΕ, Νηπιαγωγών ΕΑΕ) και Δασκάλων ως αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το διδακτικό έτος 2014-2015 »

Tο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί 2 Δάσκαλοι ΕΑΕ (ΠΕ71), 5 Δάσκαλοι (ΠΕ70) και 6 Νηπιαγωγοί ΕΑΕ (ΠΕ60.50) για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην παράλληλη στήριξη – συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Πληρωμή ωρομισθίων και […]

Ανακλήσεις υποχρεωτικών μετατάξεων »

Aπό το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η αριθμ. 206901/Ε1/18-12-2014 υπουργική απόφαση ανακλήσεων υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών Δ/θμιας εκπαίδευσης σε θέσεις εκπαιδευτικών στην Π/θμια εκπαίδευση.

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Ανακοίνωση με θέμα την «Αξιολόγηση» »

Συνάδελφοι – σσες  το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στη συνεδρίαση του(Πέμπτη, 18/12/2014) με θέμα την «Αξιολόγηση» και την ενημέρωση της Δ.Ο.Ε. σχετικά με τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, ενημερωθήκαμε από μέλη των (ΔΗ.ΣΥ και Δ.Α.Κ.Ε.)  πως συμμετείχαν ως διευθυντές στην ατομική αξιολόγηση.

Το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. για τη διετία 2015-16 »

Συγκροτήθηκε το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) για τη διετία 2015-2016 με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ως εξής:

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Ενημέρωση για την αξιολόγηση »

Συνάδελφοι – σσες ύστερα  από το με αρ.πρωτ 1294/12-12-2014 έγγραφο της Δ.Ο.Ε  προς όλους τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. με θέμα: «Καταγραφή στοιχείων σχετικά με τη συμμετοχή στην απεργία –αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης» , που έχει κηρύξει με την με αρ.πρωτ.1201/31-10-2014 απόφασή της και με το εξώδικο που απέστειλε στο ΥΠΑΙΘ:

Δ/νση Π.Ε. Κέρκυρας: Πίνακας μορίων μετάθεσης όσων εκπαιδευτικών υπέβαλλαν αίτηση »

Η Διεύθυνση Π.Ε. Κέρκυρας εξέδωσε πίνακα με τα μόρια των εκπαιδευτικών που υπέβαλλαν αίτηση μετάθεσης από περιοχή σε περιοχή. Δείτε εδώ τον πίνακα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας »

Ο Διευθυντής της Δ/νσης Α΄/θμιας Εκπ/σης Κέρκυρας καλεί τους εκπαιδευτικούς του ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας, που επιθυμούν να οριστούν ως μέλη  του οικείου ΠΥΣΠΕ, να υποβάλουν στα γραφεία της Δ.Π.Ε. Κέρκυρας, αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και δήλωση διοικητικής εμπειρίας, μέχρι και την Δευτέρα 22-12-2014.

ΔΟΕ: Προϋπολογισμός 2015 και δαπάνες για την Παιδεία »

Ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβερνητική πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2015. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η φτώχεια, η λιτότητα και οι περικοπές συνεχίζονται και δημιουργούν νέα αδιέξοδα στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Βιώνουμε για 5η συνεχή χρονιά τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και […]

ΔΟΕ: Νέα Απεργία – «Αποχή» όλες τις διαδικασίες για την αξιολόγηση και την ΑΕΕ μέχρι 31-1-2015 »

Νέα προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής» από τη Δ.Ο.Ε. από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου από την 24η Δεκεμβρίου 2014 και σε περίπτωση μη ικανοποίησης των […]

Προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη λειτουργικών κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ή/και στα Τμήματα Ένταξης »

Παρακάτω δείτε όλες τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν στις 12-12-2014 καθώς και την ανακοινοποίηση των προσλήψεων αναπληρωτών Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΠΕ60.50) στις 15-12-2014 και αφορούν την κάλυψη λειτουργικών κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ή/και στα Τμήματα Ένταξης.

ΔΟΕ: Πιέσεις και παράνομες ενέργειες για την επιβολή της αξιολόγησης. Διευκρινήσεις για πρακτικά ζητήματα »

Σύμφωνα με καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αυξάνεται ανησυχητικά το φαινόμενο των πιέσεων που ασκούν Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σχολικοί Σύμβουλοι προς τους εκπαιδευτικούς για να τους οδηγήσουν σε συμμετοχή στις διαδικασίες της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης.

ΔΟΕ: Καταγραφή στοιχείων σχετικά με τη συμμετοχή στην απεργία – αποχή »

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., προκειμένου να σχεδιάσει τις επόμενες δράσεις του, θέλει να έχει μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη εικόνα σχετικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή, από τις διαδικασίες αξιολόγησης, που έχει κηρύξει. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μας αποστείλετε, όσο το δυνατό πιο σύντομα, τα στοιχεία που αφορούν […]

Συγκρότηση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ – Ανασυγκρότηση των ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ »

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πρέπει να απευθύνουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς της οικείας εκπαιδευτικής βαθμίδας οι οποίοι κατέχουν τουλάχιστο το βαθμό Γ’ και πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται τις σχετικές διατάξεις, προκειμένου να διατυπώσουν την εισήγησή τους την οποία μαζί με τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα αποστείλουν στον Περιφερειακό Διευθυντή για τη συγκρότηση […]

Β. Παληγιάννης: 10.662 οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέχρι τις 09/12/2014 »

Με βάση τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έως σήμερα έχουν προσληφθεί 10.662 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης (βλ. πίνακες). Εντός των ημερών αναμένονται και νέες προσλήψεις αναπληρωτών.

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Αλληλεγγύη στους μαθητές των σχολείων μας »

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το ΔΣ του συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε, το άνοιγμα λογαριασμού με σκοπό την παροχή βοήθειας σε μαθητές των σχολείων του νομού οι  οποίοι υποσιτίζονται. Στο λογαριασμό αυτό θα πηγαίνουν έσοδα από εκδηλώσεις του συλλόγου για το συγκεκριμένο σκοπό. Τα χρήματα θα δίνονται στους διευθυντές των σχολείων ύστερα από αίτημά τους στο σύλλογο.

ΔΟΕ: Σχετικά με τις φήμες για την τιμωρητική αντιμετώπιση των Διευθυντών και Προϊσταμένων που δε συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης »

Κύριε Υπουργέ, Με αισθήματα έκπληξης και οργής πληροφορηθήκαμε μέσω γνωστής ιστοσελίδας, η οποία είθισται να διαχέει «αποκλειστικές πληροφορίες από κύκλους και παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας» ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η πολιτική ηγεσία σχεδιάζει να «τιμωρήσει» τους διευθυντές σχολείων και τους/τις προϊστάμενους/ες ολιγοθέσιων σχολείων και νηπιαγωγείων που, πειθαρχώντας στην απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για […]

Πρόσθετα δικαιολογητικά για την αναγνώριση τίτλων μετά από σπουδές εξ αποστάσεως »

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (169Α/5-12-2014), για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών που απονέμονται μετά από παρακολούθηση εξ αποστάσεως σπουδών και για τους εγγραφέντες από το εαρινό εξάμηνο 2015 και μετά, θα κατατίθενται επιπλέον τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών 8-12-2014. Στην Κέρκυρα 4 προσλήψεις »

Πραγματοποιήθηκαν 100 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου κλάδων ΠΕ05-Γαλλικής Γλώσσας και ΠΕ07-Γερμανικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και 111 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ16.01-Μουσικής, ΠΕ19_20-Πληροφορικής και ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών στα Δημοτικά Σχολεία στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση […]