Για τους περισσότερους στη χώρα μας, η πρώτη επαφή με το kindle, την υλοποίηση e-book της Amazon, έγινε όταν ο Γ. Παπανδρέου το παρουσίασε πρόσφατα στη Βουλή επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει το σύνολο των βιβλίων των μαθητών (…και να φιλοξενήσει κι άλλα χίλια ακόμα).

Αν και δεν ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι το πρόβλημα της εκπαίδευσης θα λυθεί με την αντικατάσταση των βιβλίων με αρχεία pdf (ίσως υπάρξει βελτίωση μόνο στα μυοσκελετικά προβλήματα των παιδιών), κάθε νέα υλοποίηση ηλεκτρονικού βιβλίου είναι ένα ακόμα βήμα προς μια νέα εκδοχή ανάγνωσης (και αναγνωστικής πρόσληψης άραγε;)

Η Amazon ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη δεύτερη έκδοση του Kindle στις 24 Φεβρουαρίου. Πιο ελαφρύ και λεπτό από τον προκάτοχό του το νέο Kindle έχει στερεοφωνικά ηχεία, υποδοχή ακουστικών, πλήρες πληκτρολόγιο τύπου QWERTY, εσωτερική μνήμη 2GB και ασπρόμαυρη οθόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε φως ημέρας.

Στις καινοτομίες που εισάγει περιλαμβάνεται η δυνατότητα μετατροπής του κειμένου σε ήχο (text to speech), αν φυσικά μπορείτε να την αντέξετε, καθώς και οι αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Ο χρήστης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, να κατεβάζει από το site της Amazon ένα βιβλίο σε μόλις 60 δευτερόλεπτα, καθώς η νέα συσκευή είναι συμβατή με τα 3G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (φυσικά με πληρωμή). Δυνατότητα πρόσβασης δίνεται επίσης σε αρκετές αμερικανικές εφημερίδες και σε πάνω από 1000 blogs (στην παρουσίασή του ο Jeff Bezos δεν διευκρίνισε αν είναι προφορτωμένα ή αν θα μπορεί να τα επιλέγει ο χρήστης). Η τιμή του αναμένεται να καθοριστεί στα 278? (βεβαίως με τόσα αγοράζεις  netbook που μπορεί να προσφέρει όσα και το Kindle και ταυτόχρονα να τρέξει και κάθε εφαρμογή που τρέχει ένα pc ενώ είναι και πιο ευέλικτο στη συνδεσιμότητά του).


Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων