Διαθέσιμη από αύριο η beta έκδοση των Windows 7

Είμαστε φίλοι της κοινότητας λογισμικού ανοικτού κώδικα, εκφράζουμε έντονα τον σκεπτικισμό μας για τις πρακτικές της Microsoft, λατρεύουμε το Linux και …χρησιμοποιούμε Windows.

Από τo Dos στα Windows 3.1 και στα θρυλικά 3.11, από εκεί στα Windows 95, έπειτα στα 98, στα Millenium (τι πατάτα!), στα NT και τα 2000 και μετά στα Xp, η ζωή των περισσότερων χρηστών μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μετριέται με ορόσημα τις εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft.

Όλων των λειτουργικών της Microsoft;

Προφανώς όχι, αφού τα Windows Vista υπήρξαν παταγώδης αποτυχία. Βαριά και δύσχρηστα, με μεγάλες απαιτήσεις σε υπολογιστικούς πόρους, αργά στην εκκίνηση, με μεγάλες ασυμβατότητες με περιφερειακά και συσκευές και ανεπαρκή υποστήριξη, τα Vista ανάγκασαν πολλούς χρήστες να τους γυρίσουν την πλάτη και να επιστρέψουν στην ασφάλεια των δoκιμασμένων Xp.

Για να αποτρέψει μεγαλύτερη διαρροή χρηστών προς άλλα λειτουργικά συστήματα η Microsoft επισπεύδει την κυκλοφορία των Windows 7. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft από τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας, η δοκιμαστική έκδοση της νέας γενιάς των Windows θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό από τις 9 Ιανουαρίου.

Τα Windows 7 μεταξύ άλλων υποστηρίζουν τις νεώτερες οθόνες αφής (multi touch) που υπόσχονται να αντικαταστήσουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Βασίζονται στον πηγαίο κώδικα των Vista αλλά υιοθετούν και μια σειρά νέων τεχνολογιών: Η νέα λειτουργία «Play-to» (αναπαραγωγή σε) επιτρέπει τη χρήση μουσικής, φωτογραφιών και βίντεο σε όλο το οικιακό δίκτυο. Ο Media Player υποστηρίζει περισσότερα είδη αρχείων πολυμέσων και συγχρονίζει περισσότερες συσκευές.

Η Microsoft υπόσχεται επίσης ευκολότερη εγκατάσταση νέων περιφερειακών αλλά και λιγότερα προειδοποιητικά μηνύματα.

Ακόμα, τα Windows 7 υποστηρίζουν οθόνες αφής τις οποίες μπορούν να αγγίζουν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα. Η νέα δυνατότητα καταργεί το πληκτρολόγιο και το ποντίκι για ορισμένες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η επιλογή και μετακίνηση αρχείων.

Η νέα έκδοση των Windows αναμένεται να διατεθεί, στην τελική της μορφή, στο εμπόριο τα επόμενα Χριστούγεννα.

Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν…

Αφήστε μια απάντηση