Ανοίξαμε και σας περιμένουμε…

Οι τακτικοί επισκέπτες του ιστολογίου (γεια σου Θανάση) θα προσέξατε τις αλλαγές στην πρώτη σελίδα. Οι γελοιογραφίες μετακόμισαν στη δική τους σελίδα και στη θέση τους θρονιάστηκε η εφαρμογή 3d chat, Google Lively. Η εφαρμογή επεκτείνει τις δυνατότητες του ιστολογίου καθώς δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να επικοινωνήσουν άμεσα, κινούμενοι σ’ έναν εικονικό χώρο, χρησιμοποιώντας avatars.

Κάνοντας κλικ στην εικόνα μεταφέρεστε στον εικονικό χώρο που ετοιμάσαμε. Εντάξει, μένουν κάποια έπιπλα να μεταφερθούν ακόμη, κάποιες συσκευές να συνδεθούν και κάποιοι τοίχοι να βαφτούν αλλά  …είναι μια αρχή. Άλλωστε πάντα τα καταναλωτικά μου όνειρα περιλάμβαναν ένα loft κι επειδή ο μισθός δε φτάνει για να καλυφθούν άλλες κι άλλες ανάγκες είπα να το διαπράξω δια…δικτυακώς. Και, ευκαιρίας δοθείσης, αφαίρεσα σαράντα κιλά, πρόσθεσα κοτσίδα, αφαίρεσα ν (προφέρεται νιι) χρόνια και ιδού η δικτυακή μου περσόνα σας περιμένει να τα πούμε από κοντά (φτυστή εγώ είναι, δηλαδή τι φτυστή, …κατάπτυστη).

Πέρα από το ότι ελπίζω να έχω τη χαρά της άμεσης επικοινωνίας (να μην ανταλλάσσουμε μόνο trackbacks), η εφαρμογή αυτή είναι τμήμα ενός ευρύτερου πειραματισμού για τη δυνατότητα και τη σκοπιμότητα χρήσης των εικονικών κόσμων στην εκπαίδευση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών (μια διατριβή που με παιδεύει πολύ περιμένει να τελειώσει). Υπό αυτό το πρίσμα η παρουσία σας δε θα ήταν μόνο χαρά για μένα αλλά και τεράστια βοήθεια

Σας περιμένω…

(Περισσότερες πληροφορίες για το Lively και τις δυνατότητές του σε επόμενο post και σε ειδική σελίδα που ετοιμάζεται).

Αφήστε μια απάντηση