Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας

Kάθε χρόνο εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά συνηθίζουμε ενόψει Χριστουγέννων, να προσφέρουμε τρόφιμα σε ανθρώπους/οικογένειες που μπορεί να έχουν την ανάγκη μας. Φέτος λοιπόν, ξεκινώντας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ανάγκη για συγκεκριμένα τρόφιμα. Ακολουθεί η λίστα, για όποια οικογένεια επιθυμεί να συνδράμει στο έργο τους:
1.Ζάχαρη
2.Λάδι
3.Ζυμαρικά
4.Όσπρια
5.Τοματοχυμός
6.Γάλα εβαπορέ

Θα συγκεντρώνουμε τα παραπάνω στο σχολείο μας, μέχρι τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022!
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ!

Χριστουγεννιάτικες Δράσεις

O MΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΛΑΤΟ ΜΑΣ

Άλλη μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νηπιαγωγείο μας! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πικερμίου προσέφερε στη σχολική μας μονάδα ένα Έλατο, το οποίο φυτεύτηκε στην αυλή μας και στολίστηκε από όλα τα παιδιά και των δύο Νηπιαγωγείων μας. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το Σύλλογό μας για την όμορφη πρωτοβουλία του!

Όμως, η σημερινή μέρα δεν τελείωσε έτσι… αλλά ολοκληρώθηκε με τα παιδιά και των δύο Νηπιαγωγείων να συγκεντρώνονται στον Κοινόχρηστό μας χώρο και να τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλοι μαζί σαν μια όμορφη μεγάλη παρέα, υπό τη συνοδεία ηλεκτρικού πιάνου. Εδώ, να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ θερμά τον θείο του μαθητή Νικήτα Α. (Πρωινό Τμήμα 2) κο Διονύση Κωστή, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να συνοδεύσει την μικρή μας χορωδία με το πιάνο, αλλά και την υπέροχη φωνή του!

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πικερμίου διοργανώνει το πιο όμορφο Χριστουγεννιάτικο Bazaar!!!

Σε μια προσπάθεια να στηρίξετε το έργο και τις δράσεις του τόσο ενεργού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σας προτρέπουμε να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ με τα παιδιά σας και να περάσετε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΧΡΟΝΟ μαζί τους για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές. Όσο πιο πολλές τόσο καλύτερα, ώστε να εκπροσωπηθεί όμορφα ο πάγκος του Νηπιαγωγείου μας! Περιμένουμε λοιπόν, με αγωνία να θαυμάσουμε τις δημιουργίες σας! Οι κατασκευές σας θα συγκεντρωθούν προς διευκόλυνσή σας, στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022 και στη συνέχεια θα προωθηθούν στο Σύλλογό μας, ώστε να εκτεθούν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar!

Ημέρα Bazaar : Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
Ωρες λειτουργίας : 
11:00 έως 17:00
Xώρος Διεξαγωγής : 1o Δημοτικό σχολείο Πικερμίου

2ος Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής της Σχεδίας

Το Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 1 συμμετέχει στον 2ο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής της Σχεδίας (Περιοδικό Δρόμου) 2022 σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με θέμα “Το σπίτι”.

Οι μαθητές μας απόλαυσαν πραγματικά πολύ την όλη διαδικασία, ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για το σπίτι μας και να συνειδητοποιήσουμε πως η ζεστασιά, η θαλπωρή, η αγάπη και η ασφάλεια είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μ’ αυτό!

Τα έργα των 22 μαθητών αποτυπώθηκαν σε χαρτί και απεστάλησαν στη Σχεδία. Το παιδικό σκίτσο που θα κερδίσει τις καρδιές της κριτικής επιτροπής θα φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο της «σχεδίας». Ωστόσο, όλοι εμείς είμαστε περήφανοι για την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των παιδιών μας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό ζωγραφικής:

https://www.shedia.gr/news/2022/oct/03/oroi-symmetoxhs-gia-ton-paidiko-diagwnismo-skitsoy

Νηπιαγωγός Βικτώρια Τσινταράκη

Η We4All στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 3/11/2022 επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο μας ο Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός WE4ALL, ο οποίος ιδρύθηκε το 2018 μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής. Οι δραστηριότητες της WE4ALL περιλαμβάνουν Δράσεις αναδάσωσης, δενδροφύτευσης, προστασίας δασικών εκτάσεων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.α. Στην We4all εστιάζουν στα παιδιά και πιστεύουν πολύ στην εκπαίδευσή τους, έτσι ώστε να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον και να δρουν θετικά δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, παρακινώντας παράλληλα και τους μεγάλους να κάνουν το ίδιο. Πάνω σε αυτή τη λογική κινείται και το διαδραστικό πρόγραμμα GREEN FUTURE, το οποίο μας παρουσίασαν, ενώ παίξαμε ένα Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού στην αυλή του σχολείου μας, όπου λύσαμε επιτυχώς όλους τους γρίφους και κερδίσαμε και Βραβείο!

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://we4all.com/el

Επιπλέον, σήμερα είχαμε την τιμή να είμαστε καλεσμένοι της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης – ύστερα από σχετικό αίτημά μας – και να παρακολουθήσουμε μέσω του Youtube, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Σεχραζάντ: ήχοι, εικόνες και παραμύθια της Ανατολής”. Έτσι, είδαμε να ξετυλίγονται μπροστά μας παραμύθια της Ανατολής, συνοδευόμενα από υπέροχα μουσικά ακούσματα.

Ένα κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το 1ο  πανευρωπαϊκά κινητό «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» που έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία του για όλη την Ελλάδα, θα περάσει και από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Εκμεταλλευόμενες αυτή τη θαυμάσια ευκαιρία, προγραμματίσαμε να το επισκεφτούμε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022! Μια εμπειρία μοναδική!bus inside