Βάψιμο αυγών….με διαφορετικές τεχνικές

Bapste-Pasxalina-Auga-me-Rizi-1

Καλησπέρα σας, παιδάκια μου και καλή Μεγάλη Βδομάδα να έχουμε! Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το Πάσχα πλέον.

Σήμερα, θα σας προτείνω, κάποιους διαφορετικούς τρόπους να βάψουμε τα αυγά μας την Μεγάλη Πέμπτη, εκτός από την βαφή που παίρνουμε από το εμπόριο. Είναι κάποιες τεχνικές, που χρησιμοποιούμε απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, με φυσικό τρόπο και χωρίς χημικά.

Μπορούμε μαζί με τους γονείς μας, την Μεγάλη Πέμπτη, να βάψουμε κάποια αυγά και με έναν από τους παρακάτω τρόπους. Βέβαια, σε όλο αυτό, χρειάζεται οπωσδήποτε να τους έχουμε δίπλα μας.

1η Τεχνική( Πασχαλινά αυγά με χρώμα ζαχαροπλαστικής και ρύζι)

Τα υλικά που χρειαζόμαστε, είναι: αυγά βρασμένα, λευκό ρύζι, χρώματα ζαχαροπλαστικής, πλαστικά κύπελλα με καπάκι ή αλλιώς, μπορεί να χρησιμοποιήσετε μεμβράνη

Βάζουμε μέσα σε ένα ποτήρι, 3-4 κουταλιές ρύζι και ρίχνουμε μέσα λίγη ποσότητα από το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θέλουμε. Βάζουμε μέσα και το αυγό και κλείνουμε με το καπάκι από πάνω ή αλλιώς με την μεμβράνη, και κουνάμε καλα μέχρι το αυγό να πάρει το χρώμα που θέλουμε. Μόλις γίνει αυτό, βγάζουμε το αυγό και το αφήνουμε να στεγνώσει και έτσι είναι έτοιμο. Δείτε και το βιντεάκι αν θέλετε που τα δείχνει όλα, βήμα βήμα.

https://safeyoutube.net/w/dPE5

2η Τεχνική( Βάψιμο αυγών με χαρτάκια γκοφρέ)

Παίρνουμε γκοφρέ χαρτί σε διάφορα χρώματα, τα μουσκεύουμε μέσα σε νερό και με αυτά, τυλίγουμε λευκά βρασμένα αυγά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν, αφαιρούμε το γκοφρέ μετά και έτοιμα τα αυγά μας.

3η Τεχνική( Βάψιμο αυγών με κλωστές)

Αυτό που θα χρειαστούμε είναι, πολύχρωμες κλωστές, αλουμινόχαρτο και μια κατσαρόλα

Βρέχουμε τα αυγά με κρύο νερό. Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια του τις κλωστές και τυλίγουμε το αυγό. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε μερικές κλωστές στο πάνω μέρος, ώστε το αυγό να έχει καλυφθεί πλήρως πριν κλείσουμε το αλουμινόχαρτο.

Τοποθετούμε τα αυγά στην κατσαρόλα. Από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, αφήνουμε τα αυγά στο νερό για δέκα λεπτά.

Αφαιρούμε τα αυγά από το νερό, αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις κλωστές. Τα αυγά μας είναι έτοιμα!

Δείτε και το βιντεάκι παρακάτω, για να πάρετε ιδέες

https://safeyoutube.net/w/tdF5

Ακόμα, μπορείτε να πάρετε ένα αυγό από τα βρασμένα που θα φτιάξει η μαμά σας, και να ζωγραφίσετε πάνω με έναν μαρκααδόρο ότι θέλετε εσείς.

Όποια τεχνική και να χρησιμοποιήσετε, το αυγό αυτό θα είναι μοναδικό και θα είναι το ΔΙΚΟ ΣΑΣ αυγό.

Καλή σας διασκέδαση!!