Δραστηριότητες με πασχαλινά αυγά

Μιας και είδαμε ότι τα περισσότερα πασχαλινά παραμύθια μιλάνε για αυγά και το αυγό είπαμε ότι είναι σύμβολο γέννησης και ζωής, τώρα θα δούμε κάποιες δραστηριότητες, που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι, αυτές τις μέρες, με τα πασχαλινά αυγά.

Δραστηριότητα 1η 

Καταρχήν, θα βάψουμε αυγά. Τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με το έθιμο, βάφουμε κόκκινα τα αυγά!Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού. Μια άλλη παραδοχή λέει, πως μια γυναίκα που περπατούσε στο δρόμο με ένα καλάθι με αυγά, πληροφορήθηκε από έναν περαστικό  πως ο Χριστός Αναστήθηκε!!!
Η γυναίκα δεν το πίστεψε και του απάντησε πως αν αυτό είναι αλήθεια, τότε ας γίνουν τα αυγά που κρατούσε στο καλάθι κόκκινα. Έτσι κι έγινε!

Θα μπορούσες να συνεργαστείς με τους γονείς σου και να βάψετε τα αυγά μαζί.

Δραστηριότητα 2η

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι του κρυμμένου θυσαυρού με τα αυγά. Το έχετε παίξει πολλές φορές στο σχολείο και σας άρεσε πολύ. Αλλά, στο σπίτι θα πρέπει να το παίξετε με τους γονείς σας ή με κάποιον άλλο που βρίσκετε μαζί σας. Τι θα κάνετε τώρα με τα αυγά?

Θα πάρετε ένα χαρτί, και θα ζωγραφίσετε πάνω, 5 αυγά, σε σχήμα οβάλ, όπως έχουμε μάθει. Θα τα χρωματίσετε όπως θέλετε και πάνω τους, θα βάλετε αριθμούς από το 1 έως το 5 στο καθένα. Θα τα κόψετε, και θα τα κρύψετε σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Αφού τα κρύψετε, θα φτιάξετε έναν χάρτη θυσαυρού, που πάνω θα ζωγραφίσετε το μέρος που είναι το κάθε αυγό με τον αριθμό πάνω. Έπειτα, θα το δώσετε στους γονείς σας για να ψάξουν να βρουν που είναι τα αυγά. Μπορείτε να βάλετε και χρόνο αν θέλετε.

Δραστηριότητα 3η

Βρες τα πασχαλινά αυγουλάκια που είναι ίδια. Παιχνίδι που το παίζεις χωρίς την βοήθεια των γονιών σου.

 

Δραστηριότητα 4η 

Παζλ «το πασχαλινό καλαθάκι»

Δραστηριότητα 5η

Παιχνίδι μνήμης με τα αυγά.

Δραστηριότητα 6η 

Βάλε τα πασχαλινά αυγά στη σωστή σειρά

Δραστηριότητα 7η 

Είπαμε ότι ακόμα δεν έχει απαντηθεί το ερώημα, αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα. Παρακάτω, σου έχω ένα λαβύρινθο, όπου πρέπει να βοηθήσουμε την κότα να βρει τα κοτοπουλάκια της. Εσύ μπορείς να το κάνεις με το δαχτυλάκι σου πάνω στην οθόνη για να δεις αν τελικά θα φτάσει η κότα στα κοτοπουλάκια της. Καλό είναι να είναι και ένας μεγαλύτερος σου εκεί για να του δείξεις αν είναι σωστό και να σε βοηθήσει σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι.Λήψη αρχείου

 

Καλή σου διασκέδαση όποια δραστηριότητα και να κάνεις!!

 

Αφήστε μια απάντηση