“Το Πάσχα του Πασχάλη”

 

Το Πάσχα του Πασχάλη” είναι ένα παραμύθι, που μιλάει για έναν λαγό, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, που τον λέγανε Πασχάλη και μας λέει πως τα πέρασε το Πάσχα. Παρακάτω, σας έχω το παραμύθι, το οποίο μπορείτε να το ακούσετε και να το διαβάσετε, με την βοήθεια ενός μεγαλύτερου φυσικά. 

Δραστηριότητες μετά από το παραμύθι

  • Αφού ακούσετε το παραμύθι, μπορείτε να συζητήσετε με κάποιον μεγαλύτερο που είναι μαζί σας, τι έλεγε το παραμύθι, τι σας άρεσε περισσότερο, πως αισθανθήκατε ακούγοντας το.. 
  • Μπορείτε να συμπληρώσετε το έντυπο που συμπληρώνουμε όταν διαβάζουμε κάποιο παραμύθι. Σας το παραθέτω ξανά, για να το θυμηθείτε 



Λήψη αρχείου

  • Παρατηρώντας, παρακάτω τις δύο εικόνες, γράψτε σε ένα φύλλο χαρτί, για την πρώτη εικόνα, τι συναίσθημα νιώθει ο Πασχάλης. Δίπλα υπάρχουν οι φατσούλες που μπορούν να σας βοηθήσουν. Βλέποντας ποια ταιριάζει στην κάθε φωογραφία του Πασχάλη, γράφετε την λέξη όπως, την βλέπετε κάτω από τις φατσούλες.  

  • Παιχνίδι λαβύρινθος με τον Πασχάλη (Μπορείτε με το δαχτυλάκι σας, να δείξετε σε κάποιον μεγαλύτερο, την διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Πασχάλης για να πάει στους φίλους του)

  • Κάνε μία ζωγραφιά με τον Πασχάλη, όπως μπορείς και θέλεις εσύ. Στη συνέχεια, σου βαζω δύο ζωγραφιές που έκανε η ίδια συγγραφέας, Μαρία Ανδρικοπούλου, για το παραμύθι της. Αν έχεις εκτυπωτή, μπορείς να τις εκτυπώσεις και να τις ζωγραφίσεις. Διαφορετικά,η δική σου ζωγραφιά,είμαι σίγουρη πως θα είναι καλύτερη!!!♥

 

 

  • Παζλ “Το Πάσχα του Πασχάλη”      
  • Τέλος, μπορείς να κάνεις μία ζωγραφιά για το πως τα πέρασες το Πάσχα και εσύ και να μου την στείλεις για να την δω. Θα περιμένω, να δω τις πασχαλινές ζωγραφιές σας και να δω πόσο όμορφα και ξεχωριστά περάσατε ο καθένας. Μπορείς να ζωγραφίσεις, οτιδήποτε θέλεις, για το φετινό Πάσχα που πέρασες και ήταν διαφορετικό.  Διαφέρει από το Πάσχα του Πασχάλη???