Πρωτομαγιάτικο στεφάνι!!!

Ένα από τα έθιμα της Πρωτομαγιάς, όπως αναφέραμε προηγουμένως, είναι να φτιάχνουμε πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Αν και φέτος, είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα και δεν μπορούμε να πάμε μακριά να μαζέψουμε λουλούδια, αν έχετε γύρω στην γειτονιά σας κάποια λουλούδια, μπορείτε να πάτε να μαζέψετε μερικά, για να φτιάξετε ένα στεφάνι με αληθινά λουλούδια.

Αν όμως, δεν έχετε αυτήν την δυνατότητα, θα σας προτείνω εγώ στην συνέχεια, κάποιες ιδέες, για να φτιάξετε ένα μαγιάτικο στεφάνι.

  • Μπορείτε να φτιάξετε ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι από εφημερίδες (Παίρνουμε εφημερίδες ή χαρτιά από διαφημιστικά, για να φτιάξουμε το στεφάνι. Τυλίγουμε με ύφασμα, χαρτοπετσέτα ή και πλαστική σακούλα. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε λουλούδια με ότι υλικά έχουμε στο σπίτι μας, όπως Χαρτοπετσέτες, Καραμελόχαρτα, Καπάκια ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε…Εδώ, θα χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας αρκετά. Τα κολλάτε πάνω στο στεφάνι και έτοιμο το μαγιάτικο στεφάνι σας. Πατώντας εδώ, μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες πως μπορεί να γίνει)
  • Αφού δημιουργήσετε έναν κύκλο πάνω σε ένα χαρτόνι πράσινο, ή πάνω σε ένα λευκό χαρτόνι που το χρωματίζετε πράσινο, θα έχετε στη συνέχεια το στεφανάκι. Πάνω τώρα στο στεφανάκι, μπορείτε να φτιάξετε λουλούδια από διάφορα υλικά και να τα κολλήσετε πάνω.

Μπορείτε να φτιάξετε λουλούδια από αυγοθηκές

Μπορείτε να φτιάξετε λουλούδια από ζυμαρικά(ταλιατέλες)


 

 

 

 

 

 

Μπορείτε να φτιάξετε λουλούδια από φίλτρα του γαλλικού καφέ

Μπορείτε να φτιάξετε λουλούδια από πειτυλίγματα καραμέλας ή από κομμάτια παζλ που σας έχουν μείνει, αντί να τα πετάξετε

Μπορούμε να κάνουμε στεφάνια με διάφορα υλικά του σπιτιού μας, και να έχουμε έτσι ένα πρωτότυπο και μοναδικό στεφάνι, φτιαγμένο από εμάς τους ίδιους..Μπορείς φυσικά, να ζωγραφίσεις ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι με ώραια λουλούδια και χρώματα που αρέσουν σε εσένα..

Θα χαιρόμουν πολύ, αν έβλεπα τα στεφάνια σας, που είμαι σίγουρη πως θα είναι μονάδικα και πρωτότυπα!

Καλή Πρωτομαγιά να έχουμε!

Αφήστε μια απάντηση