Τα λουλούδια του Μαΐου

Ο Μάιος, είπαμε, είναι ο μήνας των λουλουδιών.Έχει πολλές ονομασίες, και μία από αυτές είναι “Τριανταφυλλάς“.  Φαντάζεστε γιατί;;;;;;Γιατί φυσικά, ανθίζουν τα λουλούδια και ένα από αυτά που ανθίζει είναι και το τριαντάφυλλο. Γι’αυτό και η ονομασία του αυτή.

Εμείς, θα γνωρίσουμε μερικά από αυτά τα λουλούδια, αν και είναι πάρα πολλά.  Υπάρχουν λουλούδια , που τα φυτεύουμε σε γλάστρες , καλλωπιστικά , λουλούδια – δέντρα (όπως το ροδόδεντρο ) , λουλούδια σαρκοφάγα, αγριολούλουδα….

Παρακάτω, θα δείτε κάποια λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη και τα συναντάμε σε διάφορα μέρη.

  (dreamskindergarten.blogspot.com)

Μπορείτε να παρατηρήσετε αυτά τα λουλούδια, να δείτε τα χρώματα τους, το μέγεθος τους, την ονομασία τους. Μπορείτε να συζητήσετε με έναν μεγαλύτερο, γι’αυτά και να του πείτε ποιο σας άρεσε πιο πολύ.

Στη συνέχεια, θα δείτε κάποιους πίνκακες ζωγραφικής μεγάλων ζωγράφων, που ζωγράφισαν για τα λουλούδια.

          

Μπορείτε να τους παρατηρήσετε, να δείτε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, σε σχέση με τα χρώματα, το μέρος που βρίσκονται, το μέγεθος.. Συζητήστε με τους γονείς σας, ποιος σας άρεσε περισσότερο και γίνεται και εσείς μικροί ζωγράφοι..Πάρτε μία κόλλα χαρτί και μαρκαδόρους, τέμπερες ή ότι άλλο θέλετε, και φτιάξτε έναν πίνακα ζωγραφικής με θέμα τα λουλούδια. Είμαι σίγουρη ότι ο δικός σας πίνακας, θα είναι ο καλύτερος!!

Επίσης, μπορείτε όσοι έχετε λουλούδια στον κήπο σας, στην αυλή σας ή σε γλάστρες, να πάτε να τις παρατηρήσετε από κοντά και να τις μυρίσετε κιόλας, θα δείτε ότι όλα τα λουλούδια ή τουλάχιστον τα περισσότερα, μυρίζουν υπέροχα!

Αφού τα παρατηρήσετε, μπορείτε, να παίξετε με κάποιον μεγαλύετρο ή ακόμα και με τα αδέρφια σας, το παιχνίδι όπου, με κλειστά μάτια, προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το λουλούδι, μόνο από την μυρωδιά του και από τα φύλλα τους, που μπορείτε να αγγίξετε

Θα ήθελα πάρα πολύ να δω φωτογραφίες των λουλουδιών σας, καθώς επίσης, και των πινάκων ζωγραφικής σας!