Κατασκευή πασχαλινής λαμπάδας

pasxalines-lampades-craftaholic-34

Ένα από τα έθιμα που υπάρχει στην χώρα μας για το Πάσχα, είναι η λαμπάδα που μας φέρνει η νονά μας. Την λαμπάδα, εμείς, την παίρνουμε το Σάββατο το βράδυ στην Ανάσταση για να την ανάψουμε και να πάρουμε το Άγιο Φως.

Μπορεί φέτος, να μην μπορέσουμε να πάμε στην εκκλησία, αλλά θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια λαμπάδα στο σπίτι μας. Είναι ένας ωραίος τρόπος απασχόλησης των παιδιών, δημιουργικός και θα τους αρέσει, γιατί θα την φτιάξουν τα ίδια και θα είναι πιο χαρούμενα.

Εδώ, μπορείτε να δείτε κάποιες τεχνικές που είναι πολύ δημιουργικές και ευχάριστες για τα παιδιά για να κατασκευάσουν τη λαμπάδα τους.

Κατασκευή λαμπάδας με χρωματιστό ρύζι ( Σε προηγούμενη ανάρτηση, είδαμε πως μπορεί να γίνει το ρύζι χρωματιστό για να βάψουμε τα αυγά. Οπότε, χρησιμοποιώντας ρύζι που το έχουμε χρωματίσει πιο πριν και βάζοντας πάνω σε μια λευκή λαμπάδα κόλλα υγρή, ρίχνουμε το ρύζι πάνω στην λαμπάδα για να κολλήσει. Στη συνέχεια, το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Μπορούμε να κολλήσουμε πάνω και ότι άλλο θέλουμε, όπως χρυσόσκονη ή οτιδήποτε άλλο έχουμε στο σπίτι μας)

Κατασκευή λαμπάδας με τέμπερες  ( Παίρνουμε λευκές λαμπάδες και σε ένα χαρτί, ρίχνουμε τέμπερες ότι χρώματα θέλουμε και έχουμε. Παιρνάμε την λαμπάδα με κόλλα υγρή(ατλακόλ αν γίνεται για να κρατήσει καλύτερα) και βουτάμε και στριφογυρίζουμε την λαμπάδα μέσα στα χρώματα. Την αφήνουμε να στεγνώσει και έτοιμη η λαμπάδα μας. Μπορούμε να την διακοσμήσουμε με ότι πραγματάκια έχουμε στο σπίτι. Πάρτε παρακάτω μερικές ιδέες)

Κατασκευή λαμπάδας με ότι υλικά έχεις στο σπίτι σου (Θα χρειαστείς μία λαμπάδα άσπρη, κόλλα και διάφορα υλικά που μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι: σπάγκος, κορδόνια, χρωματιστές κορδέλες, τούλια, ξύλινα μικρά παιχνίδια, κουκλάκια,αποξηραμένα λουλούδια ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Απλά αυτοσχεδιάζεις και φτιάχνεις την δική σου μοναδική λαμπάδα!!!

Καλές και δημιουργικές κατασκευές!!!!