Προσέχω τα δοντάκια μου.

  Μέσω του Δήμου μας, οργανώσαμε δράση στο σχολείο μας για την υγιεινή των δοντιών. Ο Οδοντίατρος εξέτασε τα δοντάκια μας (με τη συναίνεση των γονέων) και μάθαμε πολλά γι’ αυτά και πως να τα προσέχουμε. Διαβάσαμε τα   και ζωγραφίσαμε    

Παραμύθια και βιβλία.

 Με αφορμή την ημέρα γέννησης, 2 Απριλίου, του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, διαβάσαμε και είδαμε σε βίντεο αρκετά από τα παραμύθια του που όλοι γνωρίζουμε. Το ασχημόπαπο, η μικρή γοργόνα, Η πριγκίπισσα και το ρεβύθι, Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά, Το αηδόνι του αυτοκράτορα, Η Τοσοδούλα. Προσπαθήσαμε να γράψουμε τους τίτλους των βιβλίων…Συνέχεια ανάγνωσης Παραμύθια και βιβλία.

Η Αγάπη στη χώρα των συναισθημάτων.

Το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα Χρόνος με τίτλο «Η Αγάπη στη χώρα των συναισθημάτων» έγινε η αφορμή για να μάθουμε για τα συναισθήματα. Τι είναι συναίσθημα; Από πού έρχεται; Πώς το αναγνωρίζουμε; Πότε συμβαίνει; Το αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι; Τα ζώα έχουν συναισθήματα; Πώς ονομάζονται; Είδαμε εκπαιδευτικό βίντεο για τα συναισθήματα  https://safeshare.tv/x/D4UmS93f9_8 Στη…Συνέχεια ανάγνωσης Η Αγάπη στη χώρα των συναισθημάτων.

Είμαι παιδί, έχω δικαιώματα.

Είμαι παιδί, έχω δικαιώματα.   Αφού  δημιουργήσαμε την ομάδα της τάξης μας, στην ολομέλεια, ξαναπαρουσιάσαμε συνοπτικά ο καθένας τον εαυτό του. Συζητήσαμε και προσπαθήσαμε να διακρίνουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές μας. Παίξαμε το παιχνίδι ‘ο καθρέφτης’. Τα παιδιά σε ζευγάρια στέκονται αντικρυστά και ο κάθε ένας κάνει ό,τι και ο άλλος εναλλάξ. Διαβάσαμε από…Συνέχεια ανάγνωσης Είμαι παιδί, έχω δικαιώματα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση