Η Οδύσσεια του Διαστήματος.

Με έναυσμα ένα βιωματικό εργαστήριο σχετικά με το διάστημα κάνουμε εισαγωγή στο θέμα. Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε για το διάστημα και τους πλανήτες, αν μπορούμε να πάμε και με ποιό τρόπο. Ζωγραφίζουμε ό,τι μας έκανε εντύπωση. Συζητούμε στην ολομέλεια όλα όσα μας έκαναν εντύπωση και τα ερωτήματα που μας δημιουργήθηκαν. Φτιάχνουμε ένα συννεφόλεξο στο…Συνέχεια ανάγνωσης Η Οδύσσεια του Διαστήματος.

Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά, σε θάλασσες και ακτές.

  Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και καθώς η αγάπη μας για της θάλασσα και το περιβάλλον είναι μεγάλη, μάθαμε για τη θάλασσα, τα πλάσματα της αλλά και τους κινδύνους που τα απειλούν εξ αιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας, μέσα από το εργαστήριο δεξιοτήτων με τον ίδιο τίτλο. • Με εναρκτήριο έναυσμα την επίσκεψη μας…Συνέχεια ανάγνωσης Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά, σε θάλασσες και ακτές.

Video animation

Μιλώντας για τα χρώματα μάθαμε για τα τρία βασικά, το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο. Τι συμβαίνει όταν αυτά τα χρώματα αναμειγνύονται; Δημιουργώντας αυτό το μικρό βίντεο animation καταλάβαμε πως φτιάχνονται τα συμπληρωματικά χρώματα, δηλαδή το πορτοκαλί, το πράσινο και το μωβ. Χρησιμοποιήσαμε άσπρο χαρτί ακουαρέλας, λαδοπαστέλ, κινητό τηλέφωνο που τοποθετήσαμε στην πάνω πλευρά…Συνέχεια ανάγνωσης Video animation

Χρώματα, σχήματα και παραμύθια.

  Διαβάζοντας την Κοκκινοσκουφίτσα μιλήσαμε για το κόκκινο χρώμα. Γιατί η Κοκκινοσκουφίτσα λεγόταν έτσι; Αν είχε κόκκινα παπούτσια ή κόκκινες κάλτσες πώς θα λεγόταν; Εμπνευστήκαμε λοιπόν από αυτό και φτιάξαμε ένα καινούριο παραμύθι, την Κοκκινοκαλτσούλα, που εκτός από παραμύθι στο χαρτί το κάναμε και ψηφιακό. Διαβάστε το εδώ. Είδαμε και άλλες εκδοχές της Κοκκινοσκουφίτσας, όπως…Συνέχεια ανάγνωσης Χρώματα, σχήματα και παραμύθια.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2024-2025

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 20 Μαρτίου. Για την εγγραφή των παιδιών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά σε δημόσιο νηπιαγωγείο και δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα γίνεται αίτηση μέσω της πλατφόρμας Gov.gr στη σελίδα, https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ Στη συνέχεια κλείνεται ραντεβού στη Σχολική μονάδα για την ολοκλήρωση…Συνέχεια ανάγνωσης ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2024-2025

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση