Μια κριτική από το Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.) των Α.Ε.Ι.
Πηγή: https://www.esos.gr
Φεβ 22 23
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: Εκπαίδευση | Κλειστά Σχόλια
Πηγή: https://www.esos.gr
Φεβ 22 10
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: Εκπαίδευση | Κλειστά Σχόλια
ΠΗΓΗ: http://www.p-e-f.gr/docs/1099.pdf – ανακτήθηκε στις 10-02-2022
Φεβ 21 2
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: Εκπαίδευση | Κλειστά Σχόλια
Οδηγίες προς μαθητές για σήμερα!!!!! ΠΗΓΗ: https://el-gr.facebook.com/BakaLogatos.omorfos
Για οποιεσδήποτε απορίες και διευκρινίσεις, υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό στο κτίριο που λέγεται «σχολείο» και θα σας βοηθήσει αμέσως.”
ΓΕΛΑΤΕ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ…
Σεπ 20 6
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: Εκπαίδευση, Εξετάσεις | Κλειστά Σχόλια
Του Στράτου Στρατηγάκη
Μαθηματικού – Ερευνητή
Όσοι σχεδιάζουν εκπαιδευτικά συστήματα έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα: Πρέπει να εκπαιδεύσουν παιδιά που θα ζήσουν σε ένα κόσμο που δεν ξέρουμε πώς θα είναι. Ο καλύτερος τρόπος να βαδίσεις προς το άγνωστο είναι να προσπαθείς να προσαρμοστείς στις αλλαγές που εμφανίζονται. Η προσαρμογή στις αλλαγές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη επιβίωση. Για να μπορεί να επιβιώσει ο άνθρωπος στη μελλοντική άγνωστη εποχή πρέπει να έχει ένα πλατύ γνωστικό υπόβαθρο, ώστε να μπορεί να επανεκπαιδεύεται συνεχώς, παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Αυτό είναι που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας.
Εμείς αντίθετα έχουμε κολλήσει στο… 1983. Τότε εμφανίστηκε το σύστημα των δεσμών με 4 εξεταζόμενα μαθήματα και 4 πεδία (δέσμες τα έλεγαν τότε). Το σύστημα ίσως ήταν καλό για την εποχή του, αλλά τελείως ακατάλληλο για τον 21ο αιώνα.
Το να εξετάζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 4 μαθήματα σημαίνει ότι οι μαθητές μελετούν 4 μόνο μαθήματα, όσα και αν είναι τα διδασκόμενα. Όποιος δεν το πιστεύει έχει ξεχάσει πως λειτουργούν οι μαθητές. Διαβάζουν μόνο τα μαθήματα που τους χρειάζονται για να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση…
Διαβάστε τη συνέχεια στη naftemporiki
Ιούν 20 29
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: κοινωνιολογία | Κλειστά Σχόλια
«Η Κοινωνιολογία ακόμη και στη συντηρητική της εκδοχή ενοχλεί γιατί αποκαλύπτει την «αθλιότητα του κόσμου» ως αποτέλεσμα της οργάνωσης και λειτουργίας της κοινωνίας, της φτώχειας, των κοινωνικών ανισοτήτων, του κοινωνικού αποκλεισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας» λέει στο tvxs.gr ο Σκεύος Παπαϊωάννου, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
Απρ 20 28
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: κοινωνιολογία | Κλειστά Σχόλια
Η Κοινωνιολογία είναι ένας τρόπος να κατανοούμε και να εξηγούμε τις κοινωνικές σχέσεις και τις συμπεριφορές των ατόμων στην κοινωνία. Διαβάζουμε, για παράδειγμα, στον Τύπο: «Αποτυχία των μαθητών στις γενικές εξετάσεις». Ακούμε γύρω μας να λένε: «Φταίνε οι μαθητές οι οποίοι δε διαβάζουν», «Φταίνε οι καθηγητές που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους», «Φταίει ο υπουργός και οι σύμβουλοί του», «Φταίει το σύστημα».
Συνήθως επιχειρείται βιαστικά να βρεθεί μια αιτία, η οποία είτε προσωποποιείται είτε είναι πολύ αόριστη.
Η Κοινωνιολογία επιχειρεί να εισαγάγει κριτήρια και μεθόδους με τις οποίες μελετούνται τα φαινόμενα της κοινωνικής ζωής και ελέγχονται οι προτάσεις που διατυπώνονται γι’ αυτά. Μελετά την κοινωνική ζωή του ανθρώπου, τις ομάδες και τις διάφορες κοινωνίες, επιχειρώντας μεθοδικά να διακρίνει τους τρόπους οργάνωσής τους. Επικεντρώνεται στη μελέτη των θεσμών, όπως η οικογένεια, η εκπαίδευση, το κράτος, ο στρατός, η Εκκλησία, κ.ά. Μελετά πώς οι θεσμοί αλληλεπιδρούν, πώς διαμορφώνονται οι συμπεριφορές των ατόμων στα πλαίσια των θεσμών, ποιες επιδράσεις ασκεί η κοινωνία στη διαμόρφωση των αντιλήψεων των ατόμων. Με λίγα λόγια, η κοινωνιολογική σκέψη περιγράφει αυτό το οποίο συμβαίνει και αυτό που καθένας προσπαθεί να αντιληφθεί, αλλά επιχειρεί να οργανώσει μεθοδικά τους τρόπους εξήγησής του, τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες διαμορφώνονται οι κοινωνίες, οι συμπεριφορές και οι αντιλήψεις…
Γιατί ενδιαφέρουν οι κλασικές θεωρίες , ο Κοντ, ο Ντυρκέμ, ο Μαρξ και ο Βέμπερ; Οι θεωρίες αυτές είναι «κλασικές» δηλαδή μπορούν να είναι πάντα επίκαιρες, με δεδομένο ότι έχουν συλλάβει βασικά προβλήματα τα οποία μας απασχολούν και σήμερα και έχουν τη δύναμη να αντέχουν στο χρόνο και στην πίεση σύγχρονων ερωτημάτων, να εμπνέουν, να ανανεώνονται…
Πηγή: Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών Γ΄Λυκείου (καταργήθηκε)
Απρ 20 11
Αναρτήθηκε από Lounik. Κατηγορία: Εκπαίδευση, Επαγγελματικός Προσανατολισμός | Κλειστά Σχόλια
Τώρα βλέπετε τα αρχεία της κατηγορίας "Εκπαίδευση"
25/5/: Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά
Η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών (International Missing Children’s Day) διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 25 Μαΐου για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά το πρόβλημα αυτό και παράλληλα να επισημάνει στους γονείς τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την προστασία των παιδιών τους.
Το Amber Alert Hellas είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων, το οποίο ενεργοποιείται από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» με την έγκριση της Ελληνικής Αστυνομίας. Περισσότερα...
- Σχετικές αναρτήσεις
25/5/1832: Υπογράφεται στο Λονδίνο η Συνθήκη, με την οποία η Ελλάδα ανακηρύσσεται Βασίλειο.