Αποχαιρετήσαμε φέτος τρία παιδιά που φοίτησαν με συνέπεια στο τμήμα ένταξης για πολλά χρόνια, από την αρχή της σχολικής τους πορείας στο δημοτικό.
Δείτε παρακάτω ένα μέρος από τα κείμενα αποχαιρετισμού που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά:

Περάσαμε μαζί πολλές ωραίες στιγμές αλλά και τη δύσκολη εποχή του κορονοϊού, όπου συναντιόμασταν μέσω webex ή στο σχολείο με μάσκες. Καταφέραμε όμως να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε ως το τέλος μαζί, έχοντας κάνει αρκετά βήματα μπροστά, με το ρυθμό του ο καθένας και η καθεμιά!
Δυστυχώς, αν και η υποχρεωτική εκπαίδευση συμπεριλαμβάνει και τα τρία χρόνια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο γυμνάσιο παύουν να υπάρχουν οι υποστηρικτικές υπηρεσίες που θεωρούνται σχεδόν δεδομένες στο δημοτικό, όπως το τμήμα ένταξης.
Στα παιδιά αυτά- που θα λείψουν πολύ από το τμήμα ένταξης- εύχομαι καλή πρόοδο στο γυμνάσιο και μακάρι να βρουν το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο που θα αναδείξει τις δυνατότητές τους!