Συζήτηση για τα πολεμικά ηλεκτρονικά παιχνίδια

Για όσους/όσες απουσίαζαν στο μάθημα και ζήτησαν σημειώσεις…

Συζητήσαμε στην τάξη…

<

Πολεμικά ηλεκτρονικά παιχνίδια

(ΟΜΑΔΑ Α)                ΥΠΕΡ (ΟΜΑΔΑ Β)                ΚΑΤΑ
Είναι απλώς ένα παιχνίδι, που δεν έχει καμία σχέσημε την πραγματικότητα. Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να εκτονώσουν την τάση τους για επιθετικότητα στο παιχνίδι και όχι στην καθημερινή τους ζωή.

Η βίαιη συμπεριφορά των ανθρώπων οφείλεται, κυρίως, σε ψυχολογικούς λόγους (στο οικογενειακό περιβάλλον και στον τρόπο που μεγαλώνει ένα παιδί και όχι στα πολεμικά παιχνίδια).

Τα παιδιά έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ πιο σκληρές εικόνες πραγματικής βίας, τις οποίες προβάλλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (π.χ. τηλεόραση)

Τα πολεμικά ηλεκτρονικά παιχνίδια προκαλούν άγχος, επιθετικότητα, βίαιη συμπεριφορά. 

Παρουσιάζουν αρνητικά πρότυπα →Δίνουν ιδέες βίαιης συμπεριφοράς ιδιαίτερα στα πιο μικρά παιδιά που δεν έχουν την ικανότητα να φιλτράρουν αυτά που βλέπουν και ταυτίζονται με τον ήρωα ή την ηρωίδα.

 

 

 

 

 

Σημείωση: Γενικά τα παιδιά πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, καθώς εγκυμονούν πολλούς κινδύνους (αντικοινωνική συμπεριφορά, εθισμός, παραμέληση υποχρεώσεων, όπως σχολικά μαθήματα, αθλητικές και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, αύξηση του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας. Έκθεση των παιδιών σε κινδύνους στο διαδίκτυο, καθώς πολλές φορές συνομιλούν on line με παίκτες που δε γνωρίζουν). Υπάρχουν ωστόσο και πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα τα ποιοτικά παιχνίδια αποτελούν μια καλή άσκηση του μυαλού και οξύνουν τη σκέψη. Επίσης, βοηθούν το παιδί να εξοικειωθεί με την τεχνολογία,

Διάβασε περισσότερα εδώ: http://healthnotesandnews.blogspot.gr/

 

 Επιμέλεια: Μαρία Μιχάλη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση