Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου μας, οι δράσεις του «Ενεργού Πολίτη» για τη Γ΄ Λυκείου υλοποιούνται από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Η εν λόγω τάξη ασχολείται με τον άξονα «Καλή υγεία και ευημερία» και υλοποιεί δράση με τίτλο «Συμπεριληπτικός αθλητισμός για όλους: από το μπότσια στο πετάνκ».
Στο πλαίσιο αυτό, την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, το σχολείο μας επισκέφτηκαν αθλητές της Ομοσπονδίας Εδαφοσφαίρισης (πετάνκ), για να μας παρουσιάσουν και να δοκιμάσουμε το άθλημα, το οποίο ομοιάζει με το μπότσια, παίζεται πολύ στο εξωτερικό και σιγά-σιγά εμφανίζεται και σε ελληνικά πάρκα, άλση και παραλίες.
Πρόκειται για άθλημα στόχου, με σιδερένιες μπάλες, ήπιας κινητικής δεξιότητας, στο οποίο μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν όλοι, «από τον παππού ως τον εγγονό», όπως χαρακτηριστικά μας εξήγησαν οι ειδικοί.

















