Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Φυσικοθεραπεία-Λογοθεραπεία. Οδηγίες-συμβουλές εξ αποστάσεως (25-4-2020)

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 

Σχετικά με τη Λογοθεραπεία, θα ήθελα να θυμίσω πως πολλά δικά μας παιδιά ίσως να μπορούν να πουν μεμονωμένα ορισμένους φθόγγους, αλλά να δυσκολεύονται να τους πουν μέσα σε λέξεις ή σε προτάσεις.
Για να βοηθήσουμε την ομιλία τους να είναι πιο καθαρή, τους θυμίζουμε να μιλάνε πιο αργά όχι πολύ μεγάλες φράσεις. Οταν χρειάζεται να επαναλαμβάνουν συλλαβιστά μια λέξη δίνουμε έμφαση στο πρώτο γράμμα μιας λέξης, στα μεσαία σύμφωνα και κυρίως στα τελικά σύμφωνα. Δίνουμε περισσότερο χρόνο όταν υπάρχουν περίπλοκα συμφωνικά συμπλέγματα.
Θα ήθελα να θυμίσω στα παιδιά λίγες ασκήσεις, που είναι γυμναστική για το στόμα, για την αναπνοή και για τις διαδοχικές κινήσεις που χρειάζεται η ομιλία. Πρόκειται για ασκήσεις με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.
Κάθε παιδί  κάνει όσες μπορεί και με το εύρος της κίνησης που μπορεί. Δε χρειάζονται πολύ χρόνο και θα είναι μια καλή εξάσκηση μέχρι να επιστρέψουμε στο σχολείο, πράγμα που ελπίζω πως δεν θ’ αργήσει.
Ο παρακάτω σύνδεσμος θα σας οδηγήσει στον ιστότοπο

 

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Ιστορικό

Σαν σήμερα

14/4/1828: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, επειδή η Πύλη αρνείται να αποδεχτεί την αυτονομία της Ελλάδας.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων