Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Φυσική αγωγή – Physical education

Η φυσική αγωγή υποστηρίζει την υγεία μας! Ο θεμελιώδης της ρόλος όμως δεν σταματά μόνο στην ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων καθώς είναι πλέον γνωστό ότι η φυσική αγωγή δρα τόσο στον ψυχοκινητικό όσο και στο γνωστικό και συναισθηματικό τομέα του μαθητή, συμβάλλοντας στη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Η καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων και μέσω αυτών η ενίσχυση της υγείας είναι στόχος του σχολείου μας και πραγματοποιείται μέσα από ποικίλα προγράμματα άσκησης και συμμετοχής σε αγώνες τόσο μέσα όσο και έξω από το σχολείο.

 

968839_674328905915552_1015022858_n

Ο μεγάλος αύλειος χώρος αλλά και το κλειστό κλιματιζόμενο γυμναστήριο επιτρέπουν την εκμάθηση αθλοπαιδιών (χάντμπολ, βόλεϊ, μπάσκετ), αγωνισμάτων στίβου, παραδοσιακών χορών και αεροβικής κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Διδάσκονται βασικοί κανονισμοί, τεχνική και απλά συστήματα τακτικής των αθλημάτων, που προσφέρουν στα παιδιά ευκαιρία συμμετοχής σε ομαδικές δραστηριότητες αναπτύσσοντας τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και ταυτόχρονα ηθικές αρετές όπως τιμιότητα, δικαιοσύνη, σεβασμό στους αντιπάλους.

physical_education

«Παραδοσιακή» τέλος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμμετοχή του σχολείου στο αγώνισμα των μπότσια (boccia), ένα καθαρά παραολυμπιακό αγώνισμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα προσφιλές στο σχολείο μας, καθώς φέρνει ετησίως θετικές συγκινήσεις από τη συμμετοχή των μαθητών σε σχολικούς αγώνες, αλλά και από την ανάδειξη σπουδαίων αθλητών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Ιστορικό

Σαν σήμερα

14/4/1828: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, επειδή η Πύλη αρνείται να αποδεχτεί την αυτονομία της Ελλάδας.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων