Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Θεατρική παράσταση στην «Πόρτα Ανοιχτή» (17-1-2019)

Ιαν 201917

Απόβαση σήμερα του Ειδικού, στους χώρους της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών « Πόρτα Ανοιχτή». Ο λόγος, για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Η παράσταση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στο Ειδικό (13-1-2019)

Ιαν 201917

Η παράσταση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, «Μικρός Οδηγός για υποψήφιους σκοινοβάτες», στο Ειδικό.

 

 

Επίσκεψη στο Μουσείο Βορρέ (14-1-2019)

Ιαν 201916

Επίσκεψη και συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητές, του Μουσείου Βορρέ   

Χριστουγεννιάτικη γιορτή (21-12-2018)

Ιαν 201911

Λίγο πριν την έλευση του καινούργιου χρόνου, ο Άγιος Βασίλης προσγειώθηκε στο Ειδικό και μοίρασε δώρα σε μικρούς και μεγάλους!

Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους!

 

Θεατρική παράσταση «Ονειροπαγίδα» (19-12-2018)

Δεκ 201819

Σήμερα, όλο το Ειδικό ήταν προσκεκλημένο από την θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης,  στη θεατρική αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.

Ο λόγος ήταν η παράσταση του θεατρικού έργου « Ονειροπαγίδα»

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Η Ονειροπαγίδα αποτέλεσε το θεατρικό έργο που έγραψε η Μαρία Κορωνέλλου και πλαισίωσε μέσα από πλήρη δραματολογική ανάλυση το αντικείμενο της πτυχιακής της.

Ως αποκορύφωμα έρχεται η παράσταση του έργου από τη θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης « Οι ονειροπαρμένοι», μια ομάδα που σκηνοθέτησε αφιλοκερδώς η ίδια.

Κοντά τους βρέθηκαν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων κι η λυκειάρχης κ. Χατζή, καθώς και πολλοί σημαντικοί χορηγοί.

Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας ο Galaxyfmκι ακολουθούνoΓλυφάδα Metropolitans, το Likeawomanκαι ο Sunshinewebradioτου Δήμου Ηλιούπολης.

Οι επιχειρήσεις που στήριξαν αφιλοκερδώς την ομάδα ήταν οι εξής:

Ιωάννα Κουρμπέλακαι Sessileτα ενδύματα, το Νέο Ωδείο Αλίμου την μουσική επένδυση του έργου με το μουσικό  Σπύρο Παπαθεοδώρου,  η σχολή χορού Αλεξάνδρας Στριφτόμπολα την κινησιολογική επένδυση του έργου, το κομμωτήριο AkKonstantina’screationsτις κομμώσεις των παιδιών, το Iloveglamτα κοσμήματα των κοριτσιών, η Θεοδώρα Μάζη το makeup, ο παιδικός σταθμός Καραμέλα την μεγάλη ονειροπαγίδα, η Δέσποινα Ασβεστά του emotionalcraftmanship κι ο Δημήτρης Ασβεστάς την ξύλινη ονειροπαγίδα, το Αλληλέγγυο θέατρο Ηλιούπολης τα έπιπλα, η Μαριάννα Καλκαβούρα, ψυχολόγος τα σκηνικά βιβλία της παράστασης, το στεγνοκαθαριστήριο Plystarioτο artdesignτης αφίσας και της πρόσκλησης, το ψητοπωλείο Υμηττός την εστίαση των παιδιών και συντελεστών , το CopiesLandτο στήσιμο του βιβλίου της παράστασης και η κ. Δέσποινα Καραγκούνη τις ιατρικές στολές.

Το βιβλίο- πρόγραμμα της παράστασης προλογίζουν οι πανεπιστημιακοί κ. Καίτη Διαμαντάκου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας Ε.Κ.Π.Α., η κ. Αλεξία Αλτουβά Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας Ε.Κ.Π.Α, ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας κ. Μάνος Κοντολέων ,το νέο Ωδείο Αλίμου κι η εικαστικός- εκπαιδευτικός κ. Γιούλη Γκικοπούλου που επιμελήθηκε και το εξώφυλλο του βιβλίου με έναν εικαστικό πίνακα που αντικατοπτρίζει το έργο.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης θα παρασταθεί στις 22/12/2018 στις 19:30 στη θεατρική αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης και τα παιδιά μαζί με τη θεατρολόγο τους αποφάσισαν να παίξουν χωρίς εισιτήριο αλλά με ελεύθερη συνεισφορά για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, που θα παραβρίσκεται με εκπροσώπους της την ημέρα της παράστασης.

Την παράσταση θα χαιρετίσουν εκπρόσωπος του Δήμου, της Αντικαρκινικής καθώς και η πανεπιστημιακός κ. Καίτη Διαμαντάκου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας Ε.Κ.Π.Α.

Τα παιδιά θα δώσουν πριν την μεγάλη παράσταση, άλλη μια για τα ειδικά σχολεία στις 19/12/2018 και θα φιλοξενηθούν κι από το δήμο Αλίμου στις 19/1/2019.

Η θεατρική ομάδα των παιδιών κι η θεατρολόγος τους εύχονται να πραγματοποιούνται όλα τα όνειρα των ανθρώπων και οι « ονειροπαγίδες» του καθενός να φυλακίζουν όλους τους εφιάλτες τους. Keepdreaming, μην εγκαταλείπετε τα όνειρά σας!!!!

Τους ευχαριστούμε πολύ!

 

 

Ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς στο Ειδικό (11-12-2018)

Δεκ 201817

Σήμερα είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά.

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από τα παιδιά  μας, καθώς και παιδιά από το 2ο, 3ο, 4ο, 5ο Λύκειο Ηλιούπολης και το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Πειραιά, μοιράστηκε μαζί μας εμπειρίες από την καθημερινή του ζωή και μας οδήγησε σε βιωματικές δράσεις προσανατολισμένες στα Παραολυμπιακά αθλήματα, ευαισθητοποιώντας παιδιά και εκπαιδευτική κοινότητα και περνώντας ταυτόχρονα το μήνυμα, ότι τα όρια είναι για να ξεπερνιόνται.

Αρωγοί του στις βιωματικές  δράσεις οι γυμνάστριες Αναστασία Θεοδώρου και Χριστιάνα Κολλάρου, που μας παρουσίασαν την Πετοσφαίριση καθιστών αθλητών, ο προπονητής Αντώνης Ανάστος, που μας μύησε στο Γκόλμπολ  και οι γυμναστές του σχολείου μας Δώρα Δρουβέλη και Χρήστος Καπότης που μας παρουσίασαν το  Μπάντμιντον

VIDEO 1 Γκόλμπολ

VIDEO 2 Πετοσφαίριση καθιστών αθλητών

VIDEO 3 Μπάσκετ με καρότσι

Τους ευχαριστούμε πολύ!

Επίσκεψη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (7-12-2018)

Δεκ 201816
Το σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στο Πρόγραμμα«Το Παιδί, η Πόλη και το Μνημείο»(#kids4thecity) .
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα μια ομάδα μαθητών  αποφασίζει και υιοθετεί ένα κτίριο – μνημείο και με σχετικές δράσεις το αναδεικνύει στην κοινωνία και την ευρύτερη  σχολική κοινότητα.
Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου , στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, επισκεφθήκαμε την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και ξεναγηθήκαμε από τον κ. Μανώλη Μεραμπελιώτη στη Βιβλιοθήκη και στα Εργαστήρια Ζωγραφικής της Σχολής.
Τέλος στον εκθεσιακό χώρο οι μαθητές μας παρακολούθησαν τα έργα των αποφοίτων της Σχολής και έκαναν δικά τους δρώμενα.

Χριστουγεννιάτικο bazaar (7-8-9 Δεκεμβρίου 2018)

Δεκ 201811

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που έγινε στο γυμναστήριο του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε όσους το οργάνωσαν, το αγκάλιασαν και το στήριξαν!

 

Επίσκεψη στην Εθνική Γλυπτοθήκη – Εθνική Πινακοθήκη (Δεκέμβριος 2018)

Δεκ 201811

Επισκεφθήκαμε την Εθνική Γλυπτοθήκη – Εθνική Πινακοθήκη, στα κτήρια των παλαιών βασιλικών στάβλων, στο Γουδή.

Περιηγηθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στις μόνιμες εκθέσεις Ελλήνων και ξένων εικαστικών.

 

«Ο ξένος των Χριστουγέννων», σύλλογος Καλλίχορος (10-12-2018)

Δεκ 201810

Σ΄ένα γεμάτο αμφιθέατρο με όλα τα παιδιά του σχολείου μας και με καλεσμένους μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, ο σύλλογος Καλλίχορος μας παρουσίασε Παραδοσιακά Κάλαντα της Ελλάδας, το θεατρικό « Ο ξένος των Χριστουγέννων» (σε διασκευή Λαμπρινής Τασούλας), καθώς και χορούς από την Μικρά Ασία.

Αξίζει ιδιαίτερη μνεία στην αλληλεπίδραση των πρωταγωνιστών με τα παιδιά μας, μετά το τέλος της εκδήλωσης!

 VIDEO 1

VIDEO 2

VIDEO 3

VIDEO 4

VIDEO 5

VIDEO 6

Τους ευχαριστούμε πολύ!

« Παλιότερα άρθρα

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

  1. 18/01/1923: Καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που θα ισχύσει από 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, η 16η Φεβρουαρίου θα είναι 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων