Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Μουσικό θέατρο στη Λυρική Σκηνή : «Τέσσερις Εποχές» (5-12-2019)

Δεκ 20196

Τμήματα του Ειδικού επισκέφθηκαν και παρακολούθησαν το Μουσικό θέατρο «Τέσσερις Εποχές» το πιο διάσημο έργο του Αντόνιο Βιβάλντι.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στο link : « Τέσσερις Εποχές»

Η ταινία Animation «Το ελιξήριο της αγάπης» (5-12-2019)

Δεκ 20195

Η ταινία Animation που έγινε στο σχολείο με τον τίτλο «Το ελιξήριο της αγάπης» προβλήθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και τη 19η Camera Zizanio.

 link: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Η ταινία μας προβλήθηκε μαζί με άλλες 5 ταινίες οι οποίες έχουν χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Ειδικό και το πρόγραμμα Erasmus+ KA229 (3/11/2019 – 8/11/2019)

Δεκ 20195

ERASMUS+ KA229

ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«BUILDING THE INCLUSIVE AND CREATIVE SCHOOL FOR THE FUTURE»

(2019-1RO01-KA229-063176)

Το σχολείο μας, το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA229 συμμετείχε στην υλοποίηση κινητικότητας εγκεκριμένου σχεδίου με τίτλο «Building the inclusive and creative school for the future» (2019-1RO01-KA229-063176) στη Ρουμανία. Ο φορέας ήταν το Luceul Cu Program Sportive Roman, που εδρεύει στην πόλη Ρόμαν της Ρουμανίας, και έλαβε χώρα την περίοδο 3 Νοεμβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2019.

Συμμετείχαν 4 εκπρόσωποι από 5 χώρες (Ρουμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Πορτογαλία), που παρακολούθησαν επιμόρφωση με θέμα «Modular learning, the key to an open education for students».

Σε αυτά τα πλαίσια οι επιμορφούμενοι συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις που στόχευαν στη δημιουργία ενός δημιουργικού και ανοιχτού σε όλους σχολείου στο μέλλον. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ήταν οι: Φιτσάλη Ευγενία, Πέτρου Αργυρούλα, Οικονόμου Αικατερίνη, Μπενάκη Χάιδω.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερίδα για τα 30 χρόνια από την Υπογραφή της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Παιδιού (20/11/2019)

Δεκ 20194

Στις 20 Νοεμβρίου στα πλαίσια της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την Υπογραφή της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών ομάδα μαθητών εκπροσώπησαν το σχολείο μας στην Ημερίδα, που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Υπουργείο Παιδείας στηρίζοντας το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο «YouSmile».

Οι μαθητές μας απηύθυναν χαιρετισμό και κατέθεσαν τις απόψεις τους και τέλος το σχολείο μας βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Η Διευθύντρια Φιτσάλη Ευγενία και η κοινωνική λειτουργός του Λυκείου Κανάκη Ευαγγελία συνόδευσαν τους μαθητές στην εκδήλωση.

Εκπαιδευτική δράση του Ειδικού και του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης : εργαστήριο Animation (4 – 8 Νοεμβρίου 2019)

Νοέ 201927

Εκπαιδευτική δράση του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθηνών και του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης με αφορμή το εργαστήριο Animation και την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Το παιδί και ο κόσμος» που παρουσίασε στο Σχολείο μας το Νεανικό Πλάνο.

 

« Αγαπητοί μας φίλοι από το Νεανικό Πλάνο θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για τις όμορφες εμπειρίες που μας προσφέρατε.

Με τον κ. Κώστα Κατράκη και τον κ. Τάσο Ζέρβα περάσαμε μια πολύ όμορφη και δημιουργική εβδομάδα (4 – 8 Νοεμβρίου 2019) φτιάχνοντας Animation. Από το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Αθηνών συμμετείχαμε 20 μαθητές στο εργαστήριο Animation και από το γειτονικό μας 2ο ΓΕΛ Ηλιούπολης άλλοι 5 μαθητές.

Πρώτα γράψαμε την ιστορία μας όλοι μαζί, στη συνέχεια ζωγραφίσαμε, φτιάξαμε και άλλους ήρωες για μια άλλη ιστορία με πλαστελίνη, κόψαμε τα flip books, και καρέ καρέ κάναμε τις λήψεις των δύο ιστοριών που δημιουργήσαμε.

Παράλληλα με αυτές τις δραστηριότητες συζητούσαμε με τον κ. Κατράκη και  βλέπαμε πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες μικρού μήκους Animation. Μάθαμε τις πιο σύγχρονες εφαρμογές και την τεχνολογία για να μπορέσουμε να φτιάξουμε το δικό μας Animation.

Ήταν πέντε απολαυστικές μέρες γεμάτες γέλιο, χαρά και νέες εμπειρίες. Ο κ. Κατράκης και ο κ. Ζέρβας, ήταν πολύ υποστηρικτικοί και μας μάθανε πάρα πολλά νέα πράγματα και τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπειρία που μας μετέδωσαν και την αγάπη τους.

Η χαρά μας ήταν μεγάλη γιατί γίναμε μια μεγάλη παρέα με τους συμμαθητές μας, τους καθηγητές μας και τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης που αγαπάμε πολύ και έχουμε πάντα άριστη συνεργασία!

Στις 11 του Νοέμβρη έγινε η προβολή της ταινίας «Το αγόρι και ο κόσμος» και μας την παρουσίασε ο κ. Κώστας Κορρές. Ήταν μια πανέμορφη ταινία, γεμάτη χρώμα, που μας συγκίνησε πολύ. Κάποιοι από εμάς μέσα στην εβδομάδα την αναζητήσαμε και την παρακολουθήσαμε αρκετές φορές.

Κάθε ένας από εμάς βρήκε τον εαυτό του κάπου μέσα σε αυτή την όμορφη ιστορία γιατί διαπραγματεύεται πολλά και διαφορετικά θέματα που μας απασχολούν, όπως η απώλεια, η αναζήτηση των χρωμάτων στη ζωή μας, η υπερνίκηση όλων των εμποδίων, η μάχη με τον εαυτό μας και τους άλλους, το σκοτάδι και το φως μέσα μας, γύρω μας. Πάντα τα χρώματα όμως νικούν όταν με θάρρος αγωνίζονται, όταν μαθαίνουν ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος!

Όλο το σχολείο, οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετείχαν στη δράση αλλά και όλοι όσοι εργάζονται στο σχολείο μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Νεανικό Πλάνο και τους εκπαιδευτές του για αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Ελπίζουμε να είναι μία αρχή για νέα δημιουργικά ταξίδια. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο σπουδαίο έργο σας και καλή αντάμωση!

Με αγάπη,

 Οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθηνών.»

 

«Το αγόρι και ο κόσμος»

Ένα ποίημα με αφορμή την ταινία.

Το έγραψαν οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθηνών.

 

Ένα αγόρι τον κόσμο όλο γυρνά

Και με αθώα μάτια τον κοιτά

Τόπους αλλάζει, όνειρα κάνει

Τρέχει, επιβιώνει και αγωνιά

Ένα σκυλάκι σύντροφος στοργικός

Τ΄ αγκαλιάζει μ΄ αγάπη λες και ειν΄ μαγικός.

 

Πλημμυρισμένη από πόνο η ψυχή

Για μια αγάπη πατρική

Με μια φωτογραφία γελαστή

Ώθηση παίρνει για τη ζωή

 

Μα ένα μαύρο πουλί

 ήρθε να κλέψει την ψυχή

τα χρώματα να σβήσει απ’ το παιδί

Η ζωή του σπάει και ραγίζει

Μα σαν κλαράκι ορθό αυτό συνεχίζει

Τον δρόμο του γενναία χαράζει

Μέσα απ΄τις δυσκολίες και τ΄ αγιάζι

Ένα λουλούδι γεννιέται

μέσα από μάχη με τη ζωή

ένα αγόρι ανθίζει

μέσα απ΄την αγάπη και την πληγή.

 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και Εθνική Λυρική Σκηνή: «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» (19-11-2019)

Νοέ 201920

Την Τρίτη 19/11 τμήματα του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών επισκέφτηκανστο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική Λυρική σκηνή.

Παρακολούθησαν το μουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας «Το αηδόνι του αυτοκράτορα», σε μουσική της Λένας Πλάτωνος.

Το έργο αποτελεί μια παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Η ζωντανή μουσική αλλά όπως επίσης τα κινούμενα σχέδια και τα βίντεο καθήλωσαν κι ενθουσίασαν μαθητές και συνοδούς.

Θεραπευτική Ιππασία και…..«Από Αγκάθι Ρόδο» (19-11-2019)

Νοέ 201919

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε  σήμερα  τους μαθητές στην θεραπευτική ιππασία.

Συνάντησαν τον γνωστό ηθοποιό Γιώργο Πυρπασόπουλο στα γυρίσματα της εκπομπής από  «Από Αγκάθι Ρόδο» που προβάλλεται στην ΕΡΤ2

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Αρχαία Ιστορία επί Σκηνής. Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες(13-11-2019)

Νοέ 201919

Σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Θεοχαράκη, για να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Θερμοπύλες», ένα μάθημα Ιστορίας διαφορετικό.

Τα παιδιά μας απόλαυσαν αυτή την εναλλακτική προσέγγιση της μάχης των Θερμοπυλών και στο τέλος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συντελεστές της παράστασης, εκφράζοντας τις εντυπώσεις τους.

link: Ίδρυμα Θεοχαράκη. Αρχαία Ιστορία επί Σκηνής Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες

Εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο (15-11-2019)

Νοέ 201917

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο.

Tαινία animation «Tο αγόρι και ο κόσμος» του Ale Abreu (Βραζιλία) (11-11-2019)

Νοέ 201912

Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου το πρωί στις 08:30, στα πλαίσια των μαθημάτων κινηματογραφικής εκπαίδευσης του Νεανικού πλάνου, παρουσιάστηκε στους μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθηνών και του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης η πολυβραβευμένη ταινία animation «Tο αγόρι και ο κόσμος» του Ale Abreu (Βραζιλία).

Στο σχολείο μας παρευρέθηκε και  προλόγισε την ταινία ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Νεανικού Πλάνου κ. Κώστας Κορρές.

« Παλιότερα άρθρα

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων