Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Επίσκεψη στην Ακαδημία Αθηνών (14/11/2018)

Νοέ 201815

Tο τμήμα Γ1 του Λυκείου επισκέφθηκε την Ακαδημία Αθηνών όπως είχε οργανωθεί από το Very Special Arts και την υπεύθυνη κ. Μαλτέζου.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην κεντρική αίθουσα των συνεδριάσεων των μελών της Ακαδημίας από τον υπεύθυνο ξεναγήσεων και πληροφορήθηκαν τόσο για το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα όσο και για το σημαντικό ρόλο της Ακαδημίας Αθηνών στην έρευνα, στην επιστήμη και στον πολιτισμό γενικότερα.

Τους μαθητές συνόδευσαν  οι : Νίκος Πλακούδης (εργοθεραπευτής), Μαρία Παλάσκα(φιλόλογος) και Νομική Κώτη (μεταπτυχιακή φοιτήτρια).»

Εθνική Λυρική Σκηνή, «το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» (8/11/2018)

Νοέ 20189

Τα δύο τμήματα της προκαταρκτικής Γυμνασίου είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν ένα «μουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας», το Αηδόνι του Αυτοκράτορα, στην εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η πρωτότυπη και συνάμα συναρπαστική παραγωγή, όπου οι τραγουδιστές της όπερας αλληλεπιδρούν με κινούμενα σχέδια και βίντεο, ενθουσίασε τους μαθητές μας.

Δανειστική Βιβλιοθήκη στο Ειδικό (6/11/2018)

Νοέ 20186

 

Η οθόνη είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας όμως το ξεφύλλισμα ενός βιβλίου, ο ήχος των σελίδων, η μυρωδιά του και οι αράδες του που εξάπτουν και καλλιεργούν τη φαντασία παραμένει πάντα στις καρδιές μας.

Με αυτή τη σκέψη ξεκίνησε η δανειστική βιβλιοθήκη στο χώρο του σχολείου μας και φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για μεγάλους και μικρούς.

Οι πρώτοι επιλεγμένοι τίτλοι έχουν μοιραστεί στους μαθητές και ήδη άρχισε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον…

Παιδιά μην σπρώχνεστε! Υπάρχουν για όλους!

Και για όσους εξακολουθούν να είναι λάτρεις της οθόνης, το ΕΚΕΒΙ έχει εδώ και χρόνια καθιερώσει τον  link: »Μικρός Αναγνώστης»  όπου γνώριμες ιστορίες ζωντανεύουν στα χείλη χαρισματικών αναγνωστών.

Εμείς τους ακούμε καθημερινά στην τάξη. Εσείς;;

Συμμετοχή του σχολείου μας σε Πρόγραμμα Erasmus+ (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2018)

Νοέ 20186

Με το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας  προσωπικού ERASMUS+  ΚΑ1 με τίτλο «Σύγχρονες πρακτικές εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Ευρώπη» οι Εκπαιδευτικοί και το Ειδικό Εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού ΓΕΛ Αθήνας  συμμετείχαν με επιτυχία σε δύο επιμορφωτικές συναντήσεις του Προγράμματος  στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018, στις Βρυξέλλες (Βέλγιο)  και στις 7 έως και 14 Οκτωβρίου 2018 στη Βαρκελώνη (Ισπανία).

Στις συγκεκριμένες συναντήσεις οι εκπαιδευτικοί :

  • αποκτούν επιπλέον επιστημονικές γνώσεις στο αντικείμενο της Ειδικής αγωγής
  • εμβαθύνουν σε τομείς όπως η θεραπεία μέσω τέχνης στην Ειδική Αγωγή
  • συντελούν στη διάχυση των γνώσεων στο σχολείο, στους μαθητές μας, στους συναδέλφους μας
  • επικοινωνούν και ανταλλάσσουν απόψεις με τους συναδέλφους των άλλων χωρών της Ευρώπης
  • διαμορφώνουν στρατηγικές συμπράξεων με Ευρωπαϊκά σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Το σχέδιο έχει διάρκεια 24μήνες  (1/6/2018-31/5/2020).

Στιγμιότυπά από τις μέχρι τώρα δράσεις του προγράμματος:

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Οκτ 201829

Με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Ηλιούπολης, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το σχολείο μας για μιά ακόμη χρονιά έδωσε το παρών!

28η Οκτωβρίου 2018 – Εορτή (26/10/2018)

Οκτ 201829

Την Παρασκευή 26/10, οι μαθητές μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, τιμώντας το έπος του 40.

Μας γύρισαν πίσω στα χρόνια του 1940-1944 και στην συμβολή των γυναικών στον Αγώνα για την Ελευθερία.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ (17/10/2018)

Οκτ 201824

Στα πλαίσια της συνεργασίας του σχολείου μας με το Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την τετάρτη 17 Οκτωβρίου, συνάντηση Ευρωπαϊκών εταίρων για το πρόγραμμα Erasmus + .

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή (Climate Change Ready ) με έργα από τους μαθητές μας με θέμα την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Μουσείο Μπενάκη – Kinderdocs (17/10/2018)

Οκτ 201817

 

Μαθητές τμημάτων του Λυκείου, επισκέφθηκαν σήμερα το μουσείο Μπενάκη, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους,  kinderdocs

 

 

Παρακολούθησαν μαζί με άλλα σχολεία, την ταινία « MORE HUMAN THAN HUMAN », με ελληνικούς υπότιτλους, αναζητώντας τις προσδοκίες από την τεχνητή νοημοσύνη και τις συνέπειες της για τον σημερινό κόσμο.

 

 

Υπάρχει άραγε κίνδυνος το δημιούργημα του ανθρώπου, πολύ ικανότερο από τον ίδιο, διασυνδεδεμένο, αποκτώντας ίσως και αυτοσυνείδηση, να ξεπεράσει το ανθρώπινο είδος;

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (1/10/2018)

Οκτ 201810

Φέτος η 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού εναρμονίστηκε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την 28η Σεπτεμβρίου 2018.

Τελικά, λόγω ανωτέρας βίας, οι δράσεις μεταφέρθηκαν την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

Στα πλαίσια της ημέρας επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι αθλητές του παραολυμπιακού αθλήματος Boccia Παναγιώτης Σουλάνης-πρώην μαθητής του σχολείου μας- και Νίκος Μπουλούκος.

Οι αθλητές, με πολλές διακρίσεις μέσα και έξω από την Ελλάδα, έκαναν μια επίδειξη των ικανοτήτων τους στους μαθητές, πολλοί από τους οποίους ήδη ασχολούνται με το άθλημα στα πλαίσια του σχολείου αλλά και σε συλλόγους Boccia.

Στη συνέχεια την σκυτάλη παρέλαβαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Αρχίσαμε με σκυταλοδρομίες:  video: Σκυταλοδρομίες

μεταφορά μπάλας ή φασουλοσάκουλων ανάλογα των δυνατοτήτων των παικτών

Μετά παιχνίδια στόχου με φασουλοσάκουλα και μικρές μπάλες.

Πέρασμα στεφανιού σε κλειστούς κύκλους.

Μπάντμιντον

Προσαρμοσμένο Βόλλευ με μπαλόνια.

Σε όλα τα παιχνίδια συμμετείχαν σε μικτές ομάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί , ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ειδικό βοηθητικό προσωπικό και οι νοσηλευτές του σχολείου.

 

Αγιασμός-έναρξη σχολικής χρονιάς 2018-2019

Σεπ 201811

Αγιασμός για το καλωσόρισμα της νέας σχολικής χρονιάς έγινε σήμερα στο… ειδικό μας.

Πάρθηκαν παρουσίες, με άπαντες να δηλώνουν παρόντες!

Οι μαθητές μας, με αρκετά πρωτάκια ανάμεσα, γονείς, το προσωπικό του σχολείου, καθώς και εκπρόσωποι από τον Δήμο Ηλιούπολης.

« Παλιότερα άρθρα

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

  1. 18/11/1307: Ο θρυλικός ελβετός πατριώτης Γουλιέλμος Τέλος σημαδεύει με το τόξο του και από απόσταση 50 μέτρων πετυχαίνει το μήλο στο κεφάλι του γιου του, κερδίζοντας το στοίχημα που είχε βάλει με τον αυστριακό κατοχικό διοικητή Χέρμαν Γκέσλερ.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων